NASLOVNICASPORT

Taekwondo klub Slatina dobio kvalitetan prostor za svoje treninge

Taekwondo klub Slatina nakon nekoliko „selidbi“ u potrazi za odgovarajućom lokacijom, napokon je u suradnji s Gradom Slatinom pronašao pravo mjesto za održavanje svojih treninga.
Tako je inicijativom Grada Slatine, u zgradi nekadašnje prodavaonice na uglu ulica Marina Držića i Braće Radić ovaj klub pronašao trajno rješenje za treninge svojih 60-tak mladih snaga uz vodstvo trenera Stjepana Gala i Marija Vreša, koji su ovaj prostor u kratkom vremenu od samo mjesec i pol do dva doveli u funkciju, opremili te osposobili za kvalitetno odrađivanje treninga, a uz dvoranu za treninge uređena je i mala teretana.

Tim povodom jučer je upriličeno simbolično otvorenje novouređenog prostora kojemu su uz članove kluba i njihove roditelje nazočili gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, njegov zamjenik Bojan Plantak, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok te stručni suradnik za projekte Branimir Kalanj, a dobrodošlicu su im zaželjeli predsjednica TKD Slatina Aleksandra Samardžija, tajnik Igor Prpić i treneri Stjepan Gal i Mario Vreš, te se zahvalili Gradu Slatini na svesrdnoj pomoći, kao i svim ostalima koji pomažu rad kluba, a posebno roditeljima koji su od samog početka bili najveća podrška klubu i bez čije pomoći klub ne bi mogao funkcionirati.

„Ovaj prostor ovdje koji smo dobili na korištenje je nama nešto neprocjenjivo, da se ne moramo svako malo seliti s jedne lokacije na drugu i sigurno će služiti za veliki napredak naših malih članova.“ – istaknula je predsjednica slatinskog TKD Aleksandra Samardžija.

„Hvala roditeljima i trenerima na kontinuitetu jer ovaj sport u Slatini živi godinama. Meni je žao što ste prošli toliko teških perioda u traženju kvalitetnog prostora, i drago mi je da smo zajednički iznašli rješenje jer mi Slatinu volimo, a Slatinu čine i ova djeca, njihovi roditelji, obitelji…, te ćemo i dalje biti potpora ovom vrijednom klubu s tradicijom.“ – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić zaželjevši klubu još puno lijepih sportskih trenutaka i izvrsnih rezultata kojima se i do sada nebrojeno puta dokazao.

„Još jednom hvala Gradu na ovom prostoru koji se nalazi na odličnoj lokaciji jer je u blizini srednje i osnovne škole te je djeci pristupačniji. Prostor nije jako velik ali nama odgovara jer se radi u četiri grupe. Trenutno se rade dva treninga dnevno što ćemo prilivom novih članova vjerojatno pojačati, a u uz dosadašnji u planu je rad kroz grupe za rekreativce i cardio kickbox za djevojke, žene i starije rekreativce gdje bi uključili zainteresirane roditelje članova kluba.“ – istaknuo je trener Gal te najavio Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ITF taekwondou za kadete, juniore i seniore, koje će se u Slatini održati 6. travnja.
Domaćin ovom možda i najvećem natjecanju ove vrste u Slatini bit će Taekwondo klub Slatina, gdje se očekuje dolazak boraca iz barem pet zemalja, najavio je trener Stjepan Gal, te dodao kako će se od sljedećeg tjedna obaviti upisivanje novih članova, a prema upitima zainteresirane djece i njihovih roditelja, klub bi uskoro mogao brojiti stotinjak članova.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button