DOGAĐANJANASLOVNICA

Svoju redovnu Skupštinu održao i DVD Sladojevci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sladojevci održalo je 24. veljače redovitu godišnju Skupštinu gdje je predsjednik Josip Vajnhal nakon hrvatske himne u izvedbi sladojevačkog glazbenika Perice Pokupčića, a potom i vatrogasne himne pozdravio sve članove i nazočne goste, zamjenika gradonačelnika Grada Slatine Bojana Plantaka, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branka Beloševića, tajnika VZGS Dragana Medvedovića, predsjednike vatrogasnih društava: Sladojevački Lug Danijela Kramarića, Donji Meljani Zlatka Borovca, Bakić Lea Podboja, ispred DVD-a Voćin Miroslava Jurmanovića, predstavnike DVD-a Veliki Rastovac, predsjednika Županijske područne UHDDR Virovitičko-podravske županije Branka Mihokovića, predsjednika Mjesnog odbora Sladojevci Tomislava Kizivata, predsjednika NK „Slavonija“ Sladojevci Ivana Kovača i velečasnog Darija Šimića.

Skupštinu je vodio Franjo Fućkar. Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva u protekloj godini podnio je predsjednik Josip Vajnhal kao i plan rada i financijski plan za 2018. godinu.
Uz redovite aktivnosti Društvo će nastaviti s osposobljavanjem i obučavanjem kako postojećih tako i novih članova, kojih je za četiri više, to su Miro Lozar, Matea Malenjak, Mihael Grahovac i Mario Pohiba.
DVD ima četiri natjecateljska odjeljenja: muške A i B ekipe te po jednu ekipu djeca muška i djeca ženska, stoga će se svakako posvetiti daljnjem radu s mladima i sudjelovati na svim vatrogasnim natjecanjima. Budući su prošle godine restaurirana stara vatrogasna kola, plan je u ovoj godini izgraditi nadstrešnicu kako bi se ista zaštitila. Također je između ostaloga u planu popravak fasade Vatrogasnog doma kao i daljnje unutarnje uređenje.

S financijskim poslovanjem društva nazočne je upoznao Tomo Tomić iz kojeg je vidljivo kako je društvo racionalnim raspolaganjem sredstava uštedjelo preko šest tisuća kuna. Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik Antun Vida. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena, nakon čega je za novog člana Upravnog odbora DVD-a izabrana Katica Peretin.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević uručio je vatrogasnu spomenicu Željku Venclu za 10 godina rada u DVD-u.

Čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Sladojevci uputili su predsjednici DVD-a Donji Meljani Zlatko Borovec i Sladojevački Lug Danijel Kramarić, zatim predstavnici DVD-a Voćin i Veliki Rastovac, predsjednik Županijske područne UHDDR Virovitičko-podravske županije Branko Mihoković, tajnik VZGS Dragan Medvedović i predsjednik VZGS Branko Belošević.
Na samom kraju Skupštine u ime Grada Slatine nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak i pohvalio rad Društva posebice što se puno ulaže u rad s djecom i mladima jer se na taj način stvaraju jedni odgovorni ljudi koji su u svakom trenutku i u svim nedaćama na raspolaganju svojim sumještanima, te  zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.(mf/Foto:Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button