DOGAĐANJANASLOVNICA

Svoju problematiku gradskim čelnicima iznijeli predstavnici NK Gornji Miholjac iz G. Miholjca

Danas su slatinsku Gradsku upravu posjetili predstavnici Nogometnog kluba Gornji Miholjac iz Gornjeg Miholjca Goran Kizivat i Dalibor Vilček koji obnaša funkciju tajnika kluba.

Tom su prigodom upoznali zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Iliju Nikolića s problematikom s kojom se susreću, te uvelike utječe na rad kluba, a sastanku su nazočili i privremeni pročelnici, Stručne službe Krunoslav Šarabok i Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslava Hessa.

Prema riječima tajnika Vilčeka u prostore kluba nije ulagano sigurno nekih 20-ak godina iako uz manje ili veće uspone i padove NK Gornji Miholjac funkcionira i trenutačno se natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi u kojoj se nalaze uglavnom pri vrhu ljestvice.

Kako bi napokon dobili prostor kakav zaslužuju članovi kluba su vlastitim sredstvima te brojnim donacijama mještana Gornjeg Miholjca i sponzora započeli sanaciju derutne zgrade na kojoj je zamijenjena stara stolarija novom, donekle su uređene dvije prostorije namijenjene za rad kluba i sastanke, kao i sanitarni čvor.

Ono što su naglasili kao gorući problem je zaista loše stanje svlačionica koje nisu adekvatne za uporabu te predstavljaju potencijalnu opasnost zbog dotrajalih vodovodnih i elektro. instalacija, te između ostaloga prastarih bojlera.

– Novo vodstvo kluba želi napokon pokrenutu stvari te urediti prostorije koje će biti adekvatne za uporabu, jer sadašnje stanje je prava sramota kada nam dolaze igrači iz drugih klubova.
Želimo unaprijediti nogometne i druge sportske aktivnosti, a uređenjem prostorija Nogometnog kluba Gornji Miholjac to bi se sigurno podiglo na jedan viši nivo. Na taj način ovaj bi se prostor sačuvao za buduće naraštaje, a moram istaknuti da je mladih sve više, imamo čak i povratnika iz Njemačke tako da je budućnost kluba s te strane osigurana, – naglasio je Vilček te izrazio želju da sanaciju svlačionica uspiju odraditi do 7. srpnja kada se održava tradicionalni malonogometni memorijalni turnir Tihomir Vilček koji je jedan od najposjećenijih na području Virovitičko-podravske županije. Osim toga ovaj se prostor koristi između ostaloga i za održavanje natjecanja u starim sportovima što je hvalevrijedna manifestacija koja također privlači sve veći broj djece i mladih.

Budući da su članovi kluba izrazili inicijativu da u sklopu ovoga projekta većinu radova kroz radne akcije odrade sami, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić pohvalio je njihov angažman te istaknuo potporu Grada Slatine koji će se prema vlastitim mogućnostima također uključiti da se ovaj problem riješi na najbolji mogući način.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Foto: Trenutačno stanje svlačionica

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button