DOGAĐANJANASLOVNICA

SVJETSKI DAN TURIZMA – Dobrodošli na Drugu stranu očekivanja!

Turistička zajednica Grada Slatine ostvarila je značajan korak u svom nastojanju da promovira Slatinu kao atraktivnu turističku destinaciju. Slatina, mali slavonski grad, prepoznao je svoj potencijal kao turističko odredište te se usmjerio na povećanje prepoznatljivosti i privlačnosti za posjetitelje. Ova inicijativa započela je 2021. godine, kada je Turistička zajednica Grada Slatine započela planiranje brendiranja i komunikacijskih aktivnosti baziranih na destinacijskom menadžmentu i tržišnim trendovima.

Nova promotivna brošura Grada Slatine prati Komunikacijski koncept Grada Slatine, ističući odrednice brenda pod nazivom “Druga strana očekivanja”. Ova brošura nije samo informativni materijal, ona je i razglednica destinacije s jasnim grafičkim elementima i atraktivnim i autentičnim fotografijama koje zajedno s pažljivo osmišljenim marketinškim tekstom pričaju priču o ponudi Slatine.

Ponuda destinacije predstavljena je kroz pet ključnih atributa brenda:

Nepoznato – Slatina, mali slavonski grad koji poziva na istraživanje

Prirodno – destinacija u kojoj se možete diviti svim prirodnim ljepotama između Drave i Papuka

Prijateljski – manifestacije i gostoljubivost Slatinčana čine ovu destinaciju posebnom

Kulturno – Slatina obiluje kulturnim ustanovama i sakralnim građevinama, te se ponosi “velikom trojicom” – Kelemenom, Žmegačem i Jirsakom

Dinamično – aktivnosti poput sportskih događanja, biciklizma, lova i ribolova omogućuju aktivan odmor, bijeg od gradske užurbanosti i stresa

Osim navedenih atributa, brošura predstavlja i eno-gastro ponudu i smještajne mogućnosti, čineći je sveobuhvatnim vodičem za posjetitelje. Zamišljena je i kao svojevrstan suvenir koji posjetitelji mogu ponijeti sa sobom kao podsjetnik na svoj boravak, a očekujemo da će biti i „suputnik“ brojnih udruga i gospodarstvenika na njihovim predstavljanjima na brojnim sajmovima. Također, poslužit će i kao retrospektiva događanja i razvoja destinacije, a sadrži i korisne  QR kodove koji olakšavaju pristup dodatnim informacijama o destinaciji.

Važno je napomenuti da su brošuru izradili isključivo djelatnici Turističke zajednice Grada Slatine, a ista se može pogledati i preuzeti u Turističkom uredu Turističke zajednice Grada Slatine, a bit će dostupna i kod ostalih bitnih dionika turističkog sektora.

Doživljaji koje ne očekujete i uspomene za sva osjetila. Vrijeme je za Slatinu!

tks(TZ Grada Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button