DOGAĐANJANASLOVNICA

Svjetski dan tablice množenja u OŠ Josipa Kozarca Slatina

Svjetski dan tablice množenja velik je obrazovni matematički događaj održan u školama širom svijeta. Učenici OŠ Josipa Kozarca, zajedno s učiteljicama Matematike Denis Vujanović i Anitom Jukić, 28. rujna 2018. testirali su svoje znanje o tablici množenja. Prvi put u OŠ Josipa Kozarca natjecalo se 27 učenika 5. i 6. razreda, a učenici 7. razreda bili su asistenti u dijeljenju i ispravljanju zadataka.

Svi materijali potrebni za održavanje događaja u razredu ili u školi besplatni su i mogu se preuzeti s internetske stranice WMTD nakon registracije škole. Naime, postoje tri mogućnosti za održavanje WMTD događaja: mini verzija (u učionici), standardna verzija (za cijelu školu) ili proširena verzija (za grad). Glavna je svrha događaja popularizirati zabavne oblike učenja matematike. Događaj WMTD potiče sve sudionike da se prisjete tablice množenja na ugodan i neobičan način. Glavni je organizator izdavač „Grabowski Cards“ iz Poljske, producent didaktičkih materijala za podučavanje matematike, među kojima su i matematičke kartice “Multiplication Table”. Pokretač je obilježavanja toga dana Andrzej Grabowski, veliki entuzijast neobičnih oblika učenja i podučavanja matematike.

Foto skupina OŠ Josipa Kozarca popratila je ovaj matematički događaj brojnim fotografijama koje možete pogledati u galeriji fotografija:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button