NASLOVNICAOD SVEGA POMALOUDRUGE

Svjetski dan glazbe sa Super Kidsicama u Udruzi AUM

Svjetski dan glazbe obilježava se 21. lipnja od 1982. godine kao proslava ljetnog solsticija, a istoga dana obilježava se i Međunarodni dan joge diljem svijeta.

Ideja obilježavanja Svjetskog dana glazbe nastala je 1976. godine u Francuskoj kada je američki glazbenik Joel Cohen predložio da se cijelu noć na radijskoj postoji pušta glazba u čast prvog dana ljeta.

U Udruzi AUM Slatina ovogodišnji Svjetski dan glazbe obilježen je pod pokroviteljstvom Grada Slatine 13. lipnja u sklopu programa pod nazivom „Zvuk koji nas pokreće“, a sudjelovala su djeca od 3 do 14 godina.
Cilj  radionice bio je proizvesti zvuk na različitim glazbenim instrumentima za meditaciju kao što su tibetanske zvučne zdjele iz Indije i s Tibeta, cimbalo, nataraj, kišni štap i koshi zvona.
Djeca su stvarala različite zvukove, ali i prepoznavala koji instrument proizvodi koji zvuk, fokusirala se na zvuk i opuštala uz zvuk i vibraciju zvučnih zdjela položenih na tijelo.
Radionicu je vodila Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM i certificirana terapeutkinja zvukom i zvučnim zdjelama s obukom u Indiji.
(mf/Izvor: Udruga AUM)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button