NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke, Akcijom „Daj 5 za cvijet“ u Slatini će se 23.3. obilježiti šetnjom oko jezera Javorica…

Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV Slatina, Akcijom „Daj 5 za cvijet“ priključuje se javnozdravstvenoj kampanji obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv karcinoma dojke koju u Virovitičko-podravskoj županiji provodi županijska Liga protiv raka.

Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke ili Dan narcisa ove godine obilježava se  23. ožujka u cijeloj Hrvatskoj, a cilj ovogodišnje akcije u Virovitičko-podravskoj županiji je kupnja ultrazvuka za Opću bolnicu Virovitica.

U suradnji s Ligom protiv raka Virovitičko-podravske županije i Turističkom zajednicom grada Slatine Dan borbe protiv karcinoma dojke Udruga Motiv u Slatini će obilježiti zanimljivom šetnjom oko jezera Javorica uz prezentaciju tehnike nordijskog hodanja (hodanje uz aktivno korištenje štapova), discipline koja je sve popularnija i u našem gradu, zatim prodajom narcisa i edukativnim informiranjem građana.

9:30 – okupljanje na Jezeru Javorica

10:00 – prezentacija nordijskog hodanja i zagrijavanje; voditelj prof. Zlatko Šantić

10:15 – zajedničko hodanje oko jezera Javorica u dužini od 5 km

12:00 – završetak

Pridružite nam se u subotu, 23. ožujka, od 9:30h na jezeru Javorica.
Darujmo svojih 5 kilometara za zajednički cilj – podizanje svijesti o velikoj važnosti preventivnih pregleda jer se karcinom dojke može otkriti na vrijeme i uspješno liječiti.“ –
stoji u pozivu Organizacijskog tima Udruge Motiv Slatina. (mf)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button