NASLOVNICAUDRUGEUncategorized

Svjetski dan borbe protiv izrabljivanja dječjeg rada obilježila slatinska Udruga AUM

U Udruzi AUM Slatina obilježen je Svjetski dan borbe protiv izrabljivanja dječjeg rada kroz dječju radionicu.
Uz igre, ples, smijeh i vježbanje uz glazbu, sudionici radionice upoznali su se i s pravima djece i Konvencijom o pravima djeteta.

– Polaznici naših radionica imaju sretno i ispunjeno djetinjstvo! Program Super Kids namijenjen je djeci od 4 do 14 godina, provodi se dva puta tjedno i bazira na zabavnim tjelesnim aktivnostima, ali i svladavanju tehnika za smirivanje uma i poboljšavanje koncentracije, socijalizacije i timskog rada, istaknula je predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan koja je vodila radionicu, održanu pod pokroviteljstvom Grada Slatine.

Svjetski dan borbe protiv izrabljivanja dječjeg rada obilježava se 12. lipnja, na isti dan kada i obljetnica Konvencije Međunarodne organizacije rada broj 182 – Konvencije o najgorim oblicima iskorištavanja dječjeg rada koju je 2001. godine potvrdio i Hrvatski sabor.
Jedan od ciljeva Agende Ujedinjenih naroda za održivi razvoj je iskorjenjivanje svih oblika dječjeg rada do 2025. godine. Na svjetskoj razini svako deseto dijete je žrtva iskorištavanja u svrhu rada i trenutačno je u dobi od 5 do 14 godina u svijetu prisiljeno raditi oko 218 milijuna djece.
– Na sreću, slatinski mališani svoje djetinjstvo provode bezbrižno i u igri, – zaključila je Dupan.
(mf(Izvor: Udruga AUM)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button