Home / NASLOVNICA / Svim učenicima i profesorima, Virovitičko-podravska županija će nabaviti potrebna zaštitna sredstva za održavanje ovogodišnje državne mature

Svim učenicima i profesorima, Virovitičko-podravska županija će nabaviti potrebna zaštitna sredstva za održavanje ovogodišnje državne mature

Svim učenicima i profesorima, Virovitičko-podravska županija će nabaviti potrebna zaštitna sredstva za održavanje ovogodišnje državne mature, uz zadovoljavanje svih propisanih uvjeta a njeno održavanje. Najavio je to virovitičko-podravski župan Igor Andrović na drugom virtualnom kolegiju, s ravnateljima srednjih škola koji je održan u organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju, uz nazočnost pročelnice Vesne Šerepac, te Martine Bunić iz navedenog odjela i zamjenika župana Darka Žužaka.

Tema sastanka bili su upisi u prvi razred srednje škole u školskoj 2020./2021. godini. Virovitičko-podravska županija ima slobodnih 868 mjesta za upis u prvi razred srednje škole. U novoj školskoj sezoni, dvije srednje škole dobile su odobrenje Ministarstvo znanosti i obrazovanja za izvođenje novih programa. To su Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica, za zanimanje Agroturistički tehničar, te Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača za zanimanje Poslovni tajnik. U osnovnim školama Virovitičko-podravske županije ukupno je 769 učenika završnih razreda, ali se, kao i do sada, uz učenike s područja naše županije, očekuje i zainteresiranost iz susjednih županija.

Kako bi se približili potencijalnim kandidatima koji će nastaviti neki od programa u školama Virovitičko-podravske županije, škole će napraviti video materijale koji će biti dostupni na njihovim internetskim stranicama te tako učenicima osnovnih škola omogućiti dostupnost i opremljenost svakog od programa koji se nudi.
(www.vpz.hr, mb, Fotografija: Kristijan Toplak)

 

x

Check Also

Slatina u prijateljskoj utakmici pobijedila Pitomaču s 3:1

Jučer je na stadionu Antuna Tone Butorca domaćin Slatina ugostila u prijateljskoj utakmici Pitomaču. Gosti ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org