NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

„Svim na zemlji, mir i veselje“ – Božićna priredba u Donjim Meljanima

U Područnoj školi OŠ Josipa Kozarca u Donjim Meljanima održana je tradicionalna Božićna priredba koju su pripremili učenici sa svojim učiteljicama pod nazivom „Svim na zemlji, mir i veselje“.

U holu škole okupljenu djecu, njihove roditelje i prijatelje, pozdravila je učiteljica Mirjana Prlić, te tom prigodom izrazila zahvalnost svim roditeljima na sudjelovanju i potpori u brojnim aktivnostima koje škola provodi tijekom cijele školske godine.  Istaknula je i odličnu suradnju s mjesnim vatrogasnim društvom koje okuplja djecu i potiče ih na aktivno sudjelovanje u DVD-u kroz provedbu vatrogasnih natjecanja u kojima su se istaknuli izuzetnim rezultatima.

Uz brojne aktivnosti djecu se isto tako nastoji educirati o potrebi čuvanja okoliša, te odvajanju i recikliranju otpada, osobito kroz projekt „Održivi razvoj – škola za život“.

Priredbu je otvorila predstavljajući učenike škole i svoju kolegicu Martinu Grgurić koja potpisuje scenarij i aranžman predstave pod  nazivom „Radosne vijesti“ u sklopu koje su se djeca na jedan suvremen način stavila u ulogu novinara, naviještajući dolazak Božića i radost koju on nosi sa sobom. Uobličili su pravu informativnu emisiju koja je imala vijesti, temu dana, javljanja s terena, pa čak i reklame, a sve popraćeno pjesmom i plesom. Kreativnost i vrhunska izvedba učenika nagrađeni su gromoglasnim pljeskom.

Djecu je posebno razveselio jedan poseban gost koji je za vrijeme priredbe navratio u školu, odnosno vatrogasac „Dabar Virko“, maskota Županijske vatrogasne zajednice, kojemu su upravo članovi dječje ekipe DVD-a Donji Meljani nadjenuli ime na ovogodišnjem županijskom vatrogasnom natjecanju.

Vrhunac priredbe bio je dolazak Djeda Božićnjaka koji je djeci podijelio darove. Tako je 70-ak mališana dobilo prigodne božićne poklone koje već nekoliko godina za svoje mlade članove ali i ostalu djecu iz Donjih Meljana osigurava DVD Donji Meljani.

Djeca i njihove učiteljice na kraju su svima zaželjeli blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu godinu.
(Mihaela Feldi/Izvor: PŠ i DVD Donji Meljani)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button