DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Svijetla budućnost slatinskog krosa

I više nego vrlo dobre rezultate ostvarile su u Poreču na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u krosu ekipe slatinskih škola.

Pobjedama na županijskom natjecanju pravo sudjelovanja na državnoj završnici u krosu izborile su čak 4 ekipe slatinskih škola, dvije OŠ Eugena Kumičića (5.-6. razredi djevojčice i 7. i 8. razredi dječaci) , te po jedna iz OŠ Josipa Kozarca (dječaci 5.-6.razredi) i  SŠ Marka Marulića (mladići SŠ).

Iz Osnovne škole Eugena Kumičića o natjecanju su nas izvijestili profesori mentori ekipa Tomislava Medvedović i Borivoje Kocić zaželjevši još jednom čestitati i ovim putem svojim učenicima na hrabro istrčanim utrkama po vrlo zahtjevnoj kros stazi u Poreču. U konkurenciji 21. ekipe učenica 5. i 6. razreda članice ekipe Kumičića plasirale su se na 7. mjesto u Hrvatskoj. Do tog plasmana  u utrci na distanci od 800 metara došle su zahvaljujući 11. mjestu Viktorije Čolak, 28. Mije Grđan te 38. mjestu Marte Jaković. Četvrta članica ekipe je Larisa Simić (81. mjesto).  Dečki Kumičića trčali su na dionici od 1 200 metara. Domagoj Drokan bio je 11., Karlo Drokan 23., a Fran Jaković 43. Četvrto plasirani član ekipe bio je David Grbac (60. mjesto). S tim pojedinačnim plasmanima ekipa slatinske škole u konkurenciji 24 županijskih pobjednika plasirala se također na 7. mjesto u državi.

Ekipa dječaka 5. i 6. razreda OŠ Josipa Kozarca 6. je u Hrvatskoj od njih 24. Do tog uspjeha stigla je zahvaljujući sjajnom Mihaelu Jakoviću koji je bio 3. u toj utrci, a dobri su bili i 23. Viggo Milaščević i 37. Gregor Lazić. Četvrti član ekipe bio je Leon Blažević (69. mjesto). Dečke je na natjecanju vodio prof. Matija Hamelec.

Predstavnike na utrci mladića srednjih škola imalo je 24. ekipa, a i u toj brojnoj konkurenciji zavidan rezultat ostvarila je ekipe SŠ Marka Marulića plasiravši se također na 6. mjesto. Do 6. mjesta u Hrvatskoj stigla je zahvaljujući 15. mjestu Kristiana Ferenčaka, 16. mjestu Matea Novakovića i 51. mjestu Noe Jakovića. Četvrti član ekipe bio je Zvonimir Šuntić (60.) Voditeljica Marula bila je prof. Mirta Drokan.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button