Home / NASLOVNICA / Svetištu Gospe Voćinske predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dodijelila Povelju Republike Hrvatske

Svetištu Gospe Voćinske predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dodijelila Povelju Republike Hrvatske

U povodu blagdana Male Gospe, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dodijelila je jučer Povelje Republike Hrvatske nacionalnim i biskupijskim marijanskim svetištima koja u našem narodu imaju posebno duhovno značenje.

„Ova priznanja koja danas dodjeljujem nacionalnim i biskupijskim svetištima zahvala su svim naraštajima graditelja, čuvara i promicatelja naših marijanskih svetišta za očuvanje vjere i privrženosti hrvatskog naroda Blaženoj Djevici Mariji te kao poticaj za istu ustrajnost i ohrabrenje da održimo duhovno blago vjere, koje nam je milošću Božjom dano kako bismo imali život i budućnost u svojoj Domovini“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Povelja Republike Hrvatske tom je prigodom uručena i Svetištu Gospe Voćinske, za izniman doprinos u očuvanju nacionalnog svetišta koje je njegovanjem marijanskih pobožnosti stoljećima čuvalo kršćanski identitet hrvatskoga puka u Slavoniji te pružalo nadu i utočište kroz ratna razaranja u čvrstoj vjeri zagovora Djevice Marije u slobodu i povratak svoga naroda u svoje domove. Povelju je preuzeo voćinski župnik vlč. Ivan Ereiz.

Također, Povelje Republike Hrvatske uručene su Svetištu Majke Božje Bistričke, Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, Svetištu Gospe Sinjske, Svetištu Majke Božje Trsatske i Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu. Kako je rekla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ta svetišta imaju važnost za svakog katoličkog vjernika i za cijelu povijest marijanskih pobožnosti.
(mf/Izvor: www.predsjednica.hr)

 

x

Check Also

Učenica SŠ Marka Marulića Slatina Ivona Bosec osvojila 2. mjesto na Državnom natjecanju iz matematike

26. listopada ove godine održano je državno Natjecanje iz matematike za školsku 2019./2020. godinu. Jedina ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org