DOGAĐANJANASLOVNICA

Sveti Nikola u Župnoj crkvi bl. Ivana Merza dječici dijelio poklone

Danas na blagdan svetog Nikole biskupa, 6. prosinca, tradicionalno nakon svete mise – zornice koju je predvodio vlč. Patrik Alatić, u Župnoj crkvi bl. Ivana Merza u Slatini na veselje okupljene dječice stigao je sveti Nikola i darivao ih poklonima za koje se pobrinula Župa bl. Ivana Merza.

– Malo nas je jutros snijeg iznenadio ali vjerujem da je to bilo jedno lijepo iznenađenje osobito u ovo vrijeme došašća. Spominjemo se danas svetoga Nikole, darežljiva svećenika i biskupa. On je bio pastir kojega je krasilo darežljivo srce. Nikola je volio pomagati i nije bilo čovjeka kojemu nije pomogao, i rado je to činio ne traživši zasluge za sebe. Radio je to iz ljubavi prema svojoj braći i sestrama, iz ljubavi prema svakom čovjeku, – istaknuo je župnik Alatić predstavljajući život i djelo sv. Nikole.
Zaželjevši dobrodošlicu sv. Nikoli zahvalio mu se što ga ni snijeg nije omeo te je stigao doći darivati ovu dobru dječicu koja bi, kako je rekao, trebala biti dobra svakoga dana, a osobito danas na blagdan sv. Nikole.

Potom je riječ prepustio sv. Nikoli koji je pozdravljajući okupljene mališane istaknuo kako biti dobar nije teško, samo trebaju slušati Isusove riječi koje su i njemu samome pomagale na životnom putu jer svu je ljubav zapravo naučio od Njega.

Mališane je osim poklona razveselio i snijeg koji im je upravo na današnji dan omogućio zimske radosti te su s veseljem istrčali pod snježne pahulje ispred crkve na grudanje. 

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button