DOGAĐANJANASLOVNICA

Sveti Nikola u Župnoj crkvi bl. Ivana Merza dječici dijelio poklone

Danas na blagdan svetog Nikole biskupa, 6. prosinca, tradicionalno nakon svete mise – zornice koju je predvodio preč. Nikola Jušić, u Župnoj crkvi bl. Ivana Merza na veselje okupljene dječice stigao je sveti Nikola i darivao ih poklonima za koje se pobrinula Župa bl. Ivana Merza.

– Spominjemo se danas svetoga Nikole, darežljiva svećenika i biskupa, stoga molimo Bože daj nam da ovaj svijet popravimo svojom darežljivošću. Previše je škrtosti, umišljenosti, sebičnosti i pohlepe, neka tvoja Crkva i tvoji vjernici u darežljivosti prema Tebi i jedni prema drugima grade novi svijet, – istaknuo je u svojoj propovjedi župnik Jušić.
Zaželjevši dobrodošlicu sv. Nikoli zahvalio mu se što ga ni kiša nije omela te je stigao doći darivati ovu dobru dječicu koja bi, kako je rekao, trebala biti dobra svakoga dana, a osobito danas na blagdan sv. Nikole.

– Sjetimo se da je jedna od Božjih vrlina dobrota. Hvala ti sv. Nikola što taj Božji dar pokazuješ svima nama. Koliko god ljudi bili zločesti najmanji dar, najmanji znak dobrote osvaja srca, a ti kroz tolika stoljeća pokazuješ kako je dobrota velika, – zaključio je preč. Jušić te riječ prepustio sv. Nikoli koji je pozdravljajući okupljene mališane istaknuo kako biti dobar nije teško, a da bi ih podsjetio kako je to lako, uz slatke poklone donio im je i punu vreću poniznosti, poslušnosti, strpljivosti, ljubavi i dobrote.

Nakon veselja darivanja, brojni su župljani sv. Nikoli biskupu i župniku Nikoli Jušiću čestitali imendan.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button