DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Nova Bukovica

U prigodi proslave Dana općine Nova Bukovica i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe, jučer je u novobukovačkom Domu kulture upriličena 29. svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nova Bukovica.

Protokol svečanosti započeo je odavanjem počasti svim hrvatskim braniteljima koji su svoj život položili za Domovinu, polaganjem vijenca i upaljenih lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, te ispred biste prvog hrvatskog predsjednika.

Nakon molitve koju je predvodio župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Dejan Ilić uslijedila je svečana sjednica novobukovačkog Općinskog vijeća koja je započela himnom Republike Hrvatske u izvedbi tamburaške sekcije KUD-a Lipa Nova Bukovica, te odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata minutom šutnje.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Franje Kraljika uslijedio je nastup dječje sekcije KUD-a “Lipa” Nova Bukovica – Lipice čiji su članovi za svoju impresivnu izvedbu nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

Predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik u svom je govoru istaknuo odgovornost i značaj vijećnika u lokalnoj zajednici, te upoznao nazočne s promjenama u novobukovačkom općinskom Vijeću koje je sastavljeno od pet političkih stranaka te broji ukupno 10 vijećnika.

Potom je riječ preuzeo načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun koji je govorio o provedenim i započetim projektima u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

– Kako bi se zaustavio trend iseljavanja koji se nažalost osjeti i na području naše općine u protekloj smo godini nastavili s već započetim i pokrenuli nove projekte s ciljem poboljšanja standarda života za 1282 stanovnika koliko ih je trenutačno u osam naselja pod okriljem Općine Nova Bukovica.

Od prošle svečane sjednice napravljene su velike stvari na koje sam izuzetno ponosan. Drago mi je što je naša općina ekološki osviještena te brojnim poboljšanjima ide prema naprijed, – istaknuo je načelnik Bračun te predstavio veće investicije.

Tako smo doznali da je u Gornjem Viljevu izgrađen novi mjesni dom financiran u stopostotnom iznosu sredstvima EU fondova.
Uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dovršena je i druga faza izgradnje mjesnog doma u naselju Bjelkovac, te je završena konstrukcijska sanacija mjesnog doma u naselju Donja Bukovica koji je na taj način spašen od daljnjeg propadanja i spreman za daljnja ulaganja.

Što se tiče mjesnih domova u planu je i projekt uređenja fasade i okoliša mjesnog doma u Bukovačkom Antunovcu, a projekt je prijavljen upravo jučer također na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.  

Nadalje smo doznali kako je Općina u fazi izrade projektne dokumentacije za biciklističko-pješačku stazu od Nove Bukovice, kroz Brezik do središta Miljevaca čime bi se mještanima omogućilo sigurno kretanje između ova tri naselja, te otvorilo nove rekreativne mogućnosti.

Bračun je najavio i skoru izgradnju vanjskog vježbališta i nogometnog stadiona u Novoj Bukovici, kao i niz drugih projekata koji su u pripremi, među kojima i revitalizacija projekta sportskog centra u kojemu bi svoje mjesto pronašle brojne udruge i klubovi, a mladi bi dobili mogućnost uključiti se u različite sportske aktivnosti kao što su mali nogomet, košarka, atletika, boćanje, pa čak i kuglanje budući da bi zgrada sadržavala i kuglanu.

– Na pomolu je još jedan veliki projekt koji do sada nije bilo moguće realizirati.
Naime, gospođa Ružica Schmidt Bistrović darovala je česticu zemlje koja se nalazi uz Osnovnu školu Vladimira Nazora u Novoj Bukovici i time omogućila izgradnju prijeko potrebne školske sportske dvorane uz potporu Virovitičko-podravske županije, – rekao je Bračun te istaknuo niz demografskih mjera.

– Najbitniji projekt za našu općinu svakako je izgradnja dječjeg vrtića čija je ukupna vrijednost 4,8 milijuna kuna. Do sada je izvedeno nešto manje od 50 posto radova, no ne odustajemo dok se ovaj projekt ne završi u cijelosti, – zaključio je Bračun uputivši zahvalu svima koji pomažu rad Općine.
Na kraju je svim mještanima uputio čestitke povodom Dana općine Nova Bukovica blagdana Velike Gospe.

Riječi podrške i čestitke povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe općinskom vodstvu i svim mještanima Nove Bukovice uputili su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, zamjenik virovitičko-podravskog župana Igor Pavković, te potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac.

Osim spomenutih uvaženih gostiju svečanoj sjednici su između ostalih nazočili i saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, predsjednik slatinskog Gradskog vijeća Damir Jakšić, načelnici susjednih općina: Mikleuš Robert Grabar, Crnac Mato Damjan i Zdenci Tomislav Durmić, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, te predsjednik Udruge maratonaca VPŽ Glasnici istine Pavo Tutenov.  

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nova Bukovica završila je dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama koji su svojim radom i zalaganjem potpomogli dodatnom razvoju i ugledu općine, te prigodnim domjenkom.

Ove su godine javna priznanja zaslužili: DVD Nova Bukovica Brezik, MNK Apokalipsa, LU Jelen Nova Bukovica, KUD Lipa Nova Bukovica, Udruga žena „Bukovica u srcu“, Matica slovačka Miljevci, NK Mladost Miljevci, NK Zrinski Nova Bukovica, Udruga maratonaca VPŽ „Glasnici istine“, Zlatica Kovačić, Marija Jakačić i Stevo Majer.
Osim toga, zahvalnice su uručene članovima Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“, koji su jučer ujutro povodom Dana općine Nova Bukovica istrčali dionicu dugu 18 kilometara od Nove Bukovice do kraja Bjelkovca i nazad, a zahvalnice su dobili: Zlatko Milošević, Stevo Jančić i Robert Knapić.
Priznanja i zahvalnice, laureatima su uručili načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun i predsjednik Općinskog vijeća Nova Bukovica Franjo Kraljik.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Glasnici istine)

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button