DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Svečanom priredbom proslavljen srebrni jubilej Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina

Jučer (četvrtak) je dvorana Pučkog otvorenog učilišta Slatina bila prepuna učenika, njihovih roditelja, rodbine, učitelja i nastavnog osoblja koji su se okupili kako bi zajedno svečano proslavili 25. Dan Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina.

Ova jubilarna, 25. obljetnica osnutka škole po mnogočemu je značajna i za učitelje i za učenike pa su je stoga odlučili obilježiti bogatim višednevnim programom koji je započeo 6. i trajat će sve do 21. ožujka, a u sklopu kojega će učenici sudjelovati u nizu zanimljivih i edukativnih aktivnosti koje uključuju različite tematske radionice, sportske susrete, natjecanja i kvizove te druge aktivnosti.

Završnu priredbu koja je već tradicionalno svake godine vrhunac obilježavanja Dana škole, otvorili su video uratkom kojim su predstavljena njihova škola i značajna postignuća njihovih učenika. Zatim su učenici ispričali priču o hrvatskom književniku Josipu Kozarcu čije ime ponosno nosi njihova škola, a koji je rođen 18. ožujka pa tako na taj datum zajedno slave rođendan.

Krasno osmišljen ovogodišnji program bogat pjesmom i plesom priredili su učenici sa svojim učiteljima i učiteljicama, a cijeli događaj je zaokružen nastupom zbora učitelja koji su se, osim pripreme učenika za njihove nastupe, i sami aktivno uključili u priredbu te su nastupili s pjesmom “Neka cijeli ovaj svijet” iz mjuzikla “Jalta, Jalta”.

Čestitke učenicima, ali i učiteljima koji su uložili puno truda u ovaj odlično osmišljen program, na kraju je svojim glasnim pljeskom odobravanja uputila publika te tako pokazala svoje oduševljenje.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button