NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Svečano otvorenje 26. Međunarodnog glazbenog festivala DMK u Slatini 9. listopada

26. Međunarodni glazbeni festival DMK ove godine donosi vrlo bogat program, a svečano otvorenje održat će se u petak, 9. listopada u Župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini s početkom u 20 sati.

Na svečanom otvorenju nastupit će Gudački kvartet Sebastian koji ove godine proslavlja 30 godina svoga rada.


SVEČANO OTVORENJE FESTIVALA

GUDAČKI KVARTET SEBASTIAN


Program

  1. Milko Kelemen: Soneti za gudacki kvartet I.,II.,III.,IV.,V.
  2. Ludwig van Beethoven: Gudacki kvartet u G-duru, op. 18, br. 2

Allegro

Adagio cantabile

Scherzo

Allegro molto, quasi presto

  1. Gjuro Eisenhuth: Merkur, valcer op. 98
  2. Ivo Tijardovic: Loulou la languide, foxtrot

Gudački kvartet Sebastian osnovan je 1982. godine pod imenom “Kvartet muzičke omladine Zagreb”. Od 1990. godine djeluje pod današnjim nazivom. Repertoar Gudačkog kvarteta Sebastian obuhvaća skladbe od renesanse do suvremene glazbe, s naglaskom na izvedbama djela hrvatskih skladatelja. Praizveli su niz kvartetskih skladbi: A. Klobucara, A. Igreca, N. Firšta, D. Bukvica, S. Drakulic, M. Prohaske, I. Savina, B. Šipuša, B. Papandopula, M. Kichla, A. Knešaureka, V. Nježica, G. Tudora, T. Uhlika…, od kojih su mnoge nastale na njihov poticaj i njima su posvećene.

Godine 2002. pokrenuli su ciklus koncerata u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u kojem su ugostili ugledne svjetske glazbenike,  primjerice: Milana Turkovića, Pierluigia Camiciu, Gustava Tavaresa, Đorđa Stanettija, Rubena Dalibaltayana, Martinu Filjak, Nadu Majnarić, Boštjana Lipovšeka, Roberta Belinića, Krešimira Bedeka, Olivera Triendla i mnoge druge. Za diskografsku kuću Croatia Records snimili su 7 CD-a od kojih su tri osvojili nominacije za diskografsku nagradu Porin.

Godine 2005. kvartet Sebastian je dobio diplomu Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.


Budući da je zbog koronavirusa ograničen broj posjetitelja za sve glazbene događaje potrebno se predbilježiti na email glazbenamilkakelemena.sl@optinet.hr ili na tel. 033-550-854. (mf)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button