DOGAĐANJANASLOVNICA

Svečano otvoreni radovi na Poduzetničkom inkubatoru Slatina

Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvaća gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici, te Poduzetnički inkubator u Slatini za koji je danas ispred stare zgrade Doma zdravlja u Kolodvorskoj ulici 8 u Slatini svečano označen početak radova na rekonstrukciji i prenamjeni iste u Poduzetnički inkubator Slatina.

Svečanosti su nazočili: saborska zastupnica Vesna Bedeković, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, predstojnica Ureda državne uprave u VPŽ Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Marina Kokorića i Krunoslava Šaraboka, predstavnici tvrtki izvođača radova, projektanata i nadzora, te predstavnici gospodarske i obrtničke komore, gradskih institucija, vjerskog života i medija.

Na samom početku nazočne je pozdravio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je istaknuo važnost ovog projekta za Slatinu.
Kraj 2018. i početak 2019. godine bit će vrijeme za nove korake u poduzetništvu, ne samo na prostoru grada Slatine nego i županije, a Grad Slatina podupire razvoj Mreže poduzetničkih inkubatora na području Virovitičko-podravske županije. Stara zgrada prvotno nekadašnjeg hotela, a potom Doma zdravlja na ovaj će način dobiti jedno novo ruho, ali prije svega sadržaj.
Ono bitno u svemu je, da samo poduzetništvo u Slatini poprima neke nove obrise jer sam Grad Slatina će u 2019. godini izdvojiti oko milijun kuna kroz poduzetničke mjere za mikro, male i srednje poduzetnike, a ulaskom u regeneraciju malih gradova imat ćemo mogućnost, kada se taj projekt ostvari, da od 2020., malim i srednjim poduzetnicima na području grada Slatine kroz natječaje putem ministarstva uručimo 17 milijuna kuna, a jedna od kockica je svakako i današnji dan, početak radova na Poduzetničkom inkubatoru Slatina.“
– rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Projekt su prigodnim riječima pozdravili i pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, saborska zastupnica Vesna Bedeković i virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je označio početak radova na Poduzetničkom inkubatoru Slatina.
„Danas smo na početku radova i trećeg poduzetničkog inkubatora ovdje u Slatini iz projekta Mreže poduzetničkih inkubatora na području Virovitičko-podravske županije ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna, odnosno bespovratnih 20 milijuna kuna. Inkubator u Slatini razlikuje se od ostalih iz razloga što se ne gradi ispočetka nego se radi o adaptaciji stare zgrade, te će biti višenamjenski. Po završetku radova unutra će biti uređeno 11 uredskih prostorija, kreativni studio te prostori s opremom za krojenje i šivanje, a upravo takvi bi prostori i sa takvom opremom bili ovdje najpoželjniji.
I ovaj će inkubator zasigurno puno značiti za razvoj poduzetništva i gospodarstva Virovitičko-podravske županije, ali i grada Slatine gdje će se otvoriti nova radna mjesta, ponuditi mladim početnicima povoljni uvjeti za poduzetništvo, koji će im biti vjetar u leđa, jer će im, uz sredstva koja je u svom proračunu predvidio Grad Slatina, Županija subvencionirati kamate na određene projekte, a osim toga imat će podršku razvojne Agencije VIDRA-e i Gradske razvojne agencije Slatine, te Ministarstva rada i države koja svake godine daje poticaje za samozapošljavanje. Mladima je potrebna samo jedna ideja i želja za poduzetništvom, a kompletna infrastruktura im je na raspolaganju.“
– zaključio je župan Andrović.

Radove na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u staroj zgradi Doma zdravlja, izvodit će tvrtka Građenje Marković iz Slatine, vrijednosti 8.670.570 kuna za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Trinas projekt iz Osijeka, vrijednosti 171.250 kuna.

Projekt je napisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatine, a suradnici na projektu, su Ekonomski fakultet u Osijeku, VIDRA, Agencija za regionalni razvoj VPŽ, gradovi Slatina i Orahovica te Općina Pitomača.
Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomači, te već 15 postojećih u Virovitici).

Nakon blagoslova župnika Župe sv. Josipa vlč. Dragana Hrgića, nazočni su obišli prostorije budućeg Poduzetničkog inkubatora u Slatini.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button