DOGAĐANJANASLOVNICA

Svečano otvorena upravna zgrada slatinske gradske tvrtke Komrad d.o.o.

Jučer je tvrtka Komrad d.o.o. Slatina upriličila prigodnu svečanost u sklopu koje su otvoreni novi prostori tvrtke u Kolodvorskoj ulici 3 u Slatini.

Na taj je način ova gradska tvrtka svoju upravu koja je do sada bila smještena u zgradi Hrvatskog doma u samom središtu Slatine izmjestila u vlastiti novoizgrađeni prostor gdje će građani od sada moći dobiti sve potrebne informacije vezane uz vodovod i kanalizaciju te ostale usluge tvrtke Komrad.

– Budući da je naša uprava do sada bila smještena u gradskim prostorima na adresi B. Radić 2, a operativa u iznajmljenim prostorima na Trgu Ruđera Boškovića 16 sve do 2019. godine kada nam je vlasnik iznajmljenog prostora otkazao najam bili smo prisiljeni na traženje drugog prostora, – rekao nam je direktor tvrtke Komrad d.o.o. Mato Miličić te pojasnio:

– U 2019. godini svoju smo operativu preselili u Kolodvorsku ulicu 3 gdje smo imali prostor u najmu do 2020. kada smo isti kupili od tvrtke Papuk d.o.o. Našice. Veličina parcele je oko 11.000 m2 s 1.100 m2 natkrivenog prostora.

Iste godine donosimo odluku o izgradnji nove upravne zgrade te nakon projektiranja i dobivanja građevinske dozvole za što nam je trebalo 9 mjeseci, 2021. potpisani su ugovori s izvođačima radova.

Tvrtka Građenje Marković d.o.o. Slatina obavila je izgradnju temelja i unutarnje uređenje zgrade, dok je Studio Domus d.o.o. Pula bila zadužena za proizvodnju i postavljanje montažnih elemenata zgrade.

Izgradnja je tekla prema planu, a završetkom gradnje i opremanja te dobivanja uporabne dozvole sredinom listopada ove godine preselili smo svoju upravu u nove prostore veličine 271 m2 bruto odnosno 246 m2 neto površine.

Paralelno s izgradnjom nove upravne zgrade uređujemo prostore garaža i ostalih objekata na parceli koji su nužni za poslovanje Komrada, – rekao nam je direktor Miličić te naglasio kako ukupna vrijednost izvedenih radova na izgradnji upravne zgrade i uređenju drugih objekata, zajedno s kupovinom zemljišta iznosi 3.694.454,77 kn od čega su kreditna sredstva 1.400.000,00kn, a ostalo sredstva Komrada.

Ovu skromnu ali lijepu svečanost uveličali su članovi Upravnog odbora tvrtke Komrad Slatina, kao i djelatnici iste, dok je čast svečanog otvorenja nove upravne zgrade pripala gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću koji je to učinio simboličnim presijecanjem vrpce.

– Ono što je bitno je da smo na ovaj način okrupnili u jednom prostoru i mehanizaciju i radnike i ostale djelatnike zaposlene u upravi tvrtke Komrad d.o.o. Slatina koja je napokon postala vlasnikom vlastitog prostora i više nije podstanar, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te se zahvalio svima koji su bili uključeni u realizaciju ovoga projekta, a posebno direktoru Komrada Mati Miličiću koji je vrlo uspješno koordinirao cjelokupnim projektom.

– Danas imamo jednu gradsku tvrtku koja je riješila svoj vlastiti prostor u kojemu će uspješno nastaviti sa svojim djelovanjem, a u narednom periodu cilj nam je isto učiniti i s tvrtkom Slatina kom d.o.o. koja bi u budućnosti trebala svoju mehanizaciju i radnike prebaciti na drugu lokaciju za koju je u tijeku izrada projektne dokumentacije te se nadam da će i ovaj projekt u dogledno vrijeme biti realiziran. Uprava Slatina koma će i dalje ostati u zgradi na Gradskoj tržnici, dok će se sve ostale djelatnosti i mehanizaciju izmjestiti iz neadekvatnih prostora iz Nazorove ulice u centru grada u jednu od poduzetničkih zona što će im itekako olakšati izlazak na intervencije, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Novu upravnu zgradu tvrtke Komrad potom je posvetio župnik Župe bl. Ivana Merza, preč. Nikola Jušić, a svečanost je završila prigodnim domjenkom.
(mf/Foto: Komrad d.o.o. Slatina, Mihaela Feldi)

Foto: Tijekom izgradnje

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button