NASLOVNICAPOLITIKA

Svečano obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine

U Slatini je održan veliki skup Hrvatske demokratske zajednice, na kome je svečano i dostojanstveno obilježena 28. obljetnica osnivanja stranke za područje grada Slatine. Nazočni su bili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Slatine i predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, načelnici općina s područja županije, koalicijski partneri, članice županijske i gradske Zajednice žena Katarina Zrinski, članovi Mladeži HDZ-a županije i grada Slatine, obnašatelji značajnih funkcija Igor Fazekaš, Antun Vujić, Sanja Bošnjak, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i mnogi drugi.

O izrazito dinamičnoj prošloj godini u radu gradske organizacije stranke govorio je predsjednik GO Miran Janečić, koji je istaknuo da je HDZ, unatoč gubitku lokalnih izbora, najjača politička stranka u gradu, s najviše mandata u Gradskom vijeću. Provedeni su unutarstranački izbori i izabrana su nova vodstva u gradskoj i temeljnim organizacijama. – Odlučili smo napraviti zaokret, poboljšati komunikaciju sa članovima i približiti jedne drugima. Trenutačna gradska vlast želi nas na sve načine isključiti iz javnog života, prikazati nas nesposobnima, ali ova puna dvorana dokazuje da je snaga HDZ-a u Slatini velika, rekao je Janečić, izrazivši također vjeru u bolju budućnost stranke i svih stanovnika Slatine i prigradskih naselja.

Župan Igor Andrović zahvalio se na doprinosu za najbolje rezultate županijskog HDZ-a na lanjskim izborima na području cijele Hrvatske te je  naglasio da HDZ nema alternativu, kako na državnoj, tako i na lokalnim razinama. – Nažalost, „neki novi klinci“ u ovih godinu dana ovdje u gradu Slatini nisu pokazali ništa. Najavljivali su velike projekte, a ništa nisu ostvarili. Niti jedan projekt koji oni provode nije njihov. Projekti u području zdravstva (obnova, adaptacija, izgradnja i oprema ordinacija), u području poduzetništva (poduzetnički inkubator), u području turizma (Sekvoja), u području prometa, sve su to projekti Županije koji se ostvaruju zaslugom naših ljudi u Saboru i ministarstvima. Ako Hrvatska demokratska zajednica bude na usluzi svim građanima naše županije, za tri godine ponovno ćemo imati gradonačelnika iz naših redova, rekao je župan Andrović.

– Ostvarili smo gotovo sve ciljeve stranke, ali moramo priznati da još uvijek nismo postigli blagostanje na cijelom prostoru države, rekao je u Slatini predsjednik Županijske organizacije stranke i saborski zastupnik Josip Đakić, podsjećajući na Domovinski rat i imperativ nadoknade 43 milijarde eura počinjene ratne štete prije nego Srbija uđe u Europsku Uniju. Đakić je ukazao na propuste bivše gradske vlasti u Slatini, što je rezultiralo gubitkom izbora te je podsjetio da se na greškama mora učiti. – Sadašnji nezavisni obnašatelji vlasti, koji nemaju nikakvu viziju razvoja Slatine, osim nekih populističkih mjera koje su poduzeli, odbili su ponuđenu suradnju. Uz ove vijećnike, moglo se obnašati vlast u Slatini, mogli su se ostvarivati projekti, dobivati potpore, privlačiti europski novci i stvarati boljitak. Odlučeno je drukčije, pa tako neka brinu i neka odgovaraju, rekao je Đakić i pozvao na zajedništvo unutar stranke, jer samo zajedništvo čini snagu i donosi pobjedu.

Uoči proslave, izaslanstva HDZ-a te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

(Petar Žarković – Glas Slavonije / Foto: M. Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button