DOGAĐANJANASLOVNICA

Svečano obilježen Dan policije

27. rujna održana je svečanost obilježavanja Dana policije u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj

FOTO: PU virovitičko-podravska

U Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj svečanost obilježavanja Dana policije, blagdana svetog Mihaela zaštitnika hrvatskih policajaca, započela je Svetom misom u 09,00 sati u crkvi svetog Roka u Virovitici. Svetu misu predvodio je policijski kapelan velečasni Ozren Bizek.

Kod Spomen obilježja odana je počast, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, poginulim i nestalim hrvatskim policijskim službenicima i hrvatskim braniteljima Policijske uprave virovitičko-podravske. U obrambenom osloboditeljskom Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj poginulo je 765 policijskih službenika, a 22 policijska službenika se vodi nestalim. U Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj 20 policijskih službenika je dalo svoje živote u stvaranju neovisne države Hrvatske dragovoljno izvršavajući sve povjerene im zadaće, a jedan pripadnik pričuvne policije vodi se nestalim, dok je 35 policijskih službenika ranjeno.

Počast poginulim hrvatskim policajcima i hrvatskim braniteljima su odale obitelji poginulih i nestalog policajca, udruge hrvatskih branitelja proizišle iz Domovinskog rata, predstavnici Virovitičko – podravske županije i gradovi Virovitica, Slatina i Orahovica, predstavnici općina Virovitičko-podravske županije, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane, predstavnici sindikata MUP-a i izaslanstvo Policijske uprave  virovitičko – podravske koje je predvodio načelnik policijske uprave Marcel Štrok sa suradnicima.
Načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske  Marcel Štrok je u svečanom govoru iznio:
„Žrtva hrvatskih policajca i svih poginulih hrvatskih branitelja omogućila nam je da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj i naša je dužnost  pokloniti se našim herojima koji neće biti zaboravljeni. Junaštvo, snaga i požrtvovnost policijskih službenika tijekom Domovinskog rata nešto je na što se svi zajedno možemo i trebamo ugledati u svim poteškoćama, izazovima i okolnostima koje nas zadese.“

                                                                           PU virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button