NASLOVNICAOPĆINE

Svečanim polaganjem temeljnog kamena, započeli radovi na dječjem vrtiću u Čađavici

Dječji osmijeh rekao je “da” jer “djeca mogu sve”: Počeli radovi na četvrtom od jedanaest novih vrtića na području naše županije, koje financira Ministarstvo poljoprivrede


Svečanim polaganjem temeljnog kamena, započeli su radovi na dječjem vrtiću u Čađavici. Tako će najmlađi stanovnici općine, dobiti suvremen vrtić u neposrednoj blizini OŠ Davorina Trstenjaka. Vrijednost projekta iznosi 6,9 milijuna kuna, a radove će izvoditi tvrtka Cestogradnja d.o.o. Slatina, dok će radove nadzirati Standing d.o.o. Virovitica.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića izradila je Razvojna agencija VIDRA, a cjelokupna financijska sredstva za izgradnju povučena su iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja. Ovo je četvrti vrtić (nakon Špišić Bukovice, Ćeralija i Gornjeg Bazja), od planiranih 11, koji će se, zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, graditi na području Virovitičko-podravske županije.

Uz načelnika Mirka Rončevića koji je položio temeljni kamen, radove su simbolično otvorili i polaznici programa predškolskog odgoja obrazovanja pri OŠ Davorin Trstenjak Čađavica. Sa svojom učiteljicom Martinom Radočaj izvježbali su i prisutnima izveli pjesmu “Djeca mogu sve” i tako ukazali na važnost postojanja vrtića u svim ruralnim područjima.

Otvorenju radova uz domaćina Mirka Rončevića, nazočili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, državna tajnica za promet u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac, predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan šibensko-kninski Goran Pauk, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement te Darko Žužak, zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić, predstojnica Ureda državne uprave u VPŽ Sanja Bošnjak, načelnici s područja VPŽ, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora, pročelnici, ravnatelji i direktori županijskih i gradskih institucija… Uskoro opširnije. (www.vpz.hr, www.icv.hr, ml, adf/Foto: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button