DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Svečani koncert natjecatelja i prijateljskih škola u GŠ Milka Kelemena Slatina

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina sinoć je upriličila najsvečaniji koncert u protekloj školskoj godini. Bio je to koncert natjecatelja i prijateljskih škola održan u koncertnoj dvorani škole.

Koncert je otvorio školski zbor, a nastupali su još učenici slatinske glazbene škole koji su tijekom 2023./2024.šk. godine ostvarili značajne rezultate na raznim natjecanjima te učenici prijateljskih glazbenih škola s kojima dugi niz godina GŠ Milka Kelemena Slatina njeguje dobre odnose i suradnju ili konkretnije učenici glazbenog odjela pri OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar, GŠ Jan Vlašimsky Virovitica, GŠ Weiner Leo Szigetvar,GŠ Slavonski Brod te GŠ Franje Kuhača Osijek.

Tijekom sinoćnjeg događaja koji je trajao nešto više od 1,5 sat, mogli smo slušati i uživati u skladbama poznatih kompozitora, za čije izvedbe su slatinski učenici prema mišljenjima stručnih žirija zaslužili izuzetan plasman na natjecanjima, što je veliki kompliment za učitelje i ravnatelja slatinske glazbene škole Antonia Brzicu i Slatinu uopće.

Predstavnici gostujućih prijateljskih škola također su se iskazali svojim nastupima na raznim instrumentima, a čuli smo i pjevanje, odnosno kako zvuče sopran i mezzosopran.

Uvodne riječi u događaj uputio je svima nazočnima ravnatelj Brzica, ne mogavši sakriti ponos i sreću, što zbog samog sinoćnjeg događaja koji je opet okupio lijepi broj sudionika, ali i zbog vrijednih i marljivih učenika koji u asistenciji sa svojim mentorima, učiteljima ostvaruju divne rezultate.

I jednima i drugima je čestitao te uručio priznanja i darove u čijem sponzoriranju je pomogao Grad Slatina. Brzica je na divnoj suradnji zahvalio i Vijeću roditelja te roditeljima općenito.

Gosti su na dar i uspomenu na gostovanje u Slatini dobili knjigu koja govori o lijepoj okrugloj obljetnici rada slatinske Glazbene škole Milka Kelemena, simboličnog naziva „30 godina rada“.

Niti gosti nisu došli praznih ruku pa je tako i naša glazbena škola, povodom svog 30-tog rođendana, dobila na dar autorsku sliku jedne od učiteljica Glazbenog Odijela iz Vukovara.

Kao „šećer na kraju“ ,prilažemo još informaciju da je učenica 6.razreda tambure Iva Bartolović, proglašena najučenicom u 2023./2024.školskoj godini za što joj je ravnatelj prikladno čestitao te je također za ovu titulu dobila prikladno priznanje.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button