DOGAĐANJANASLOVNICA

Svečana primopredaja vatrogasnog vozila sladojevačkom DVD-u

Sladojevački vatrogasci dobili su svoje prvo vatrogasno kombi vozilo marke Renault Master koji je namijenjen za dopremu opreme i vatrogasaca na mjesto intervencije.

Vozilo vrijedno gotovo 100.000 kuna sladojevačkim vatrogascima uručila je zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić u prisustvu svog kolege Bojana Plantaka, a primopredaja ovog vrijednog vozila koje je vlastitim sredstvima osigurao Grad Slatina obavljena je ispred zgrade DVD-a Sladojevci gdje su vozilo i goste dočekali u ime domaćina vatrogasci DVD-a Sladojevci na čelu s predsjednikom Josipom Vajnhalom, te predstavnici DVD-a s područja Vatrogasne zajednice Grada Slatine.
Svečanosti su prisustvovali i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Slatina i Vatrogasne zajednice grada Slatine Stjepan Venus, tajnik VZG-a Slatina Dragan Medvedović i predsjednik VZG-a Slatina Branko Belošević koji je nakon riječi dobrodošlice predsjednika Vajnhala, pozdravio sve nazočne.

 – Prije dva mjeseca je donesena odluka na sjednici Upravnog odbora predsjedništva VZG-a Slatina da se krene u nabavu jednog vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Sladojevci. To smo i uspjeli uz potporu Grada Slatine i gradonačelnika Denisa Ostrošića i njegovih suradnika kojima se ovom prigodom zahvaljujem u nadi daljnje uspješne suradnje. Članovima DVD-a Sladojevci želim da ovo vozilo što manje koriste na vatrogasnim intervencijama, a što više za odlazak na vježbe, druženja i ostale aktivnosti, – rekao je Belošević te najavio kako je Vatrogasna zajednica osim ovog vozila krenula i u nabavu zaštitnih vatrogasnih odijela kako bi se u konačnici ispunila zakonska forma od 10 obučenih i propisno opremljenih vatrogasaca zaštitnom opremom po DVD-u. Tako da će u ovom ciklusu svaki DVD s područja Zajednice dobiti po još jedno zaštitno odijelo u vrijednosti 5.000 kuna, a plan je da se do nove godine kompletira zaštitna oprema u svim DVD-ima, kako bi se u idućoj godini započelo s nabavom druge potrebne opreme za operativnu djelatnost vatrogasaca.

– Kolegi Plantaku i meni je iznimna čast što vam možemo uručiti ključeve ovog vozila što je zasigurno jedna od mjera kojom Grad Slatina želi podići kvalitetu opreme, vozila i svega onoga što će pridonijeti još uspješnijem i kvalitetnijem radu vatrogasaca s ciljem zaštite građana i osiguravanja njihove sigurnosti.
Trudimo se svakom DVD-u omogućiti što više takve opreme, a ovaj kombi je samo dodatak vašem dosadašnjem uspješnom radu,
– rekla je dogradonačelnica Mrzljak Jovanić te uz čestitke predala ključeve vozila predsjedniku DVD-a Sladojevci Josipu Vajnhalu koji se zahvalio Gradu Slatini i Vatrogasnoj zajednici grada Slatine na kupovini ovog vozila.

– Mi smo društvo koje iz godine u godinu ima sve veći broj članova, veći broj mladeži i djece i upravo nam je zato potreban ovaj kombi koji će uvelike pomoći za rad s mladima, ali prvenstveno za odlazak na intervencije. Garaža je spremna, a u suradnji s Gradom Slatinom i Mjesnim odborom Sladojevci prije dva mjeseca napravljena je i pristupna cesta do garaže u sklopu vatrogasnog doma u Sladojevcima, – istaknuo je Vajnhal koji nije krio zadovoljstvo izuzetnom suradnjom s Gradom kroz redovitu komunikaciju s gradonačelnikom Ostrošićem.

Novo vatrogasno vozilo blagoslovio je sladojevački župnik, vlč. Darijo Šimić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button