NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Sve između Sekvoje i Drave – kreni biciklom u otkrivanje! BICIKLIJADA 4. lipnja

Turistička zajednica Grada Slatine i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u subotu, 04.06.2022., premijerno povezuju dvije prirodne ljepote, dva posjetiteljska centra i mnoštvo zaljubljenika u prirodu i avanturu.

Riječ je o biciklijadi – ‘Sve između Sekvoje i Drave’, koja će spojiti najpoznatiju sekvoju u Hrvatskoj i Dravu, vodeno bogatstvo koje je dio Regionalnog parka Mura-Drava i UNESCO prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Ova biciklijada pravo je osvježenje za posjet i avanturu, jedinstvena u izboru niza sadržaja između opuštanja i pustolovine.

Biciklijadom obilježavamo i Svjetski dan bicikla (3. lipnja) kojim naglašavamo korištenje bicikala kao sredstva za poticanje održivog razvoja i tjelesnog odgoja. Bicikl je jednostavno, pristupačno i ekološki čisto prijevozno sredstvo, pogodno za otkrivanje ljepota i vizura Virovitičko-podravske županije.

Doživite ovu biciklističku rutu kroz sva njena lica, dopustite da vam Hrvatsko stablo godine svojom ljepotom oduzme dah. Pedalirajte dalje i povežite se s prirodom istražujući prostranstvo slavonskih ravnica ispunjenih šumama hrasta lužnjaka i graba te poljima duhana, pšenice, kukuruza, suncokreta, uljane repice, s kojih seže pogled sve do Papuka. Osvježite se avanturom putevima koji vode do rijeke Drave i upoznajte bogatstvo flore i faune Podravine & Slavonije.

Dužina rute iznosi 25 km i obiluje prirodnim ljepotama, svako pojedino mjesto piše svoju priču, a start i cilj obilježavaju dva Posjetiteljsko-interpretacijska centra.

START

Posjetiteljsko-interpretacijski centar ‘EPIcentar Sequoia’ startno je mjesto biciklijade, a povodom Svjetskog dana bicikla ovdje će se, u suradnji s Policijskom postajom Slatina i Biciklističkim kubom Slatina, održati i akcija registracije bicikala. Također, svi sudionici će imati priliku upoznati se s Interpretacijskim postavom centra, uz stručno vodstvo i tako naučiti sve zanimljivosti vezane za Stoljetnog diva u srcu Slavonije – mamutovac Sequoiu.

CILJ

Posjetiteljski centar ‘Dravska priča’ završna je točka naše biciklijade. Nalazi se u višestruko zaštićenom području prirode od osobitog značaja za očuvanje biološke raznolikosti. Dravska priča pruža uslugu provedbe verificiranog programa škole u prirodi, smještaja, stručnog vodstva, kao i dodatnih sadržaja za edukaciju i aktivno korištenje slobodnog vremena. Također, u perivoju Posjetiteljskog centra nalazi se i oporavilište za bijele rode, privremeni dom lakše ozlijeđenim rodama. Nakon obilaska posjetiteljskog dijela i perivoja Dravske priče, sudionike očekuje ručak i kviz znanja s bogatim nagradama.

Povratak u Slatinu nosi više alternativnih puteva, a na sudionicima je da samostalno otkriju za njih najzanimljiviji i najprihvatljiviji.

Broj sudionika na ovoj biciklijadi je ograničen, stoga požurite s prijavama na sljedećem linku:

https://forms.gle/acVEfB2EoiF8ynAB9

Zelena strana vikenda, opuštena strana druženja i adrenalinska strana uživanja. Otkrijte sve između starta i cilja, otkrijte najljepšu stranu zelene Hrvatske!
(mf/Izvor: TZG Slatine)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button