DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Sve 5! – u tri izvedbe za učenike predmetne nastave

Sve 5! – ime je kazališne predstave Kazališne družine Smješko iz Zagreba, a koja je danas (25.10.) uprizorena u Slatini u sklopu Slatinske male scene u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Slatina.

Ova predstava u režiji Petre Mrduljaš govori o sve učestalijoj pojavi kod adolescenata – otuđenosti i anksioznosti, a koja se javlja već u najranijoj adolescentskoj dobi, počevši od 10 godina, te je često neprepoznata uopće kao problem. Internet i današnje tehnološke pogodnosti još više utječu na sve učestaliju potpunu isključenost iz društva, time i pojava pomanjkanja ljudskosti i empatije prema okolini  sve je izraženija među populacijom starijom od 10 godina…

Uloge u predstavi izvode Lidija Kraljić, Petar Barukčić i Slatinčanka Mirna Ostrošić.

Predstavu Sve 5! ovaj je mali glumački ansambl danas odigrao tri puta. Prvi puta u 9 sati za učenike predmetne nastave osnovnih škola iz Voćina, Čađavice, Nove Bukovice i Mikluša, a zatim još jednom u 10,30 sati za učenike predmetne nastave OŠ Eugena Kumičića te u posljednjoj izvedbi u 12 sati također za učenike predmetne nastave OŠ Josipa Kozarca.

(dj,tks,POU)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button