NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Danas „Seksi rublje“ Kazališta Virovitica

Danas ćemo u okviru Virkasa, u dvorani slatinskog Pučkog otvorenog učilišta imati prilike pogledati dramu kanadske autorice Michele Riml „ Seksi rublje“ u izvedbi Kazališta Virovitica.
Drama kanadske autorice Michele Riml dobro je skrojen komad na žanrovskom razmeđu komedije i drame; napisan je da zabavi, ali i omogući emocionalnu identifikaciju s glavnim likovima, supružnicima u pedesetim godinama života, roditeljima troje djece, poljuljanima u pouzdanju u svoje životne izbore i odluke, nostalgičnima, možda i pomalo poraženima. Iza naizgled trivijalne seksualne frustracije i vrckavih svađica u maniri američke screwball komedije skrivaju se duboka tjeskoba, tuga zbog minulog vremena, nezadovoljstvo rutinom posla i obiteljskih odgovornosti, strah od smrti.
I premda se stoga čini da je zadatak da izrežira ovu predstavu trebao pripasti nekom s debelim životnim iskustvom, odluka Kazališta Virovitica bila je da režiju povjeri mladoj osobi, Lei Anastaziji Fleger, koja se iako je mlada već ranije potvrdila uspješnim režijama.

Životno i kazališno iskustvo ono je što čini drugu važnu sastavnicu konteksta predstave. Vlasta i Igor Golub, u glavnim i jedinim ulogama drame, i privatno su bračni par.
Tradicionalno gledano, ova dramedija, kako se popularno zovu žanrovi na granici između drame i komedije, slavi brak.
Na vama je, draga publiko, da zajedno s njima proslavite tu višestruku bračnu uniju ovom predstavom. Pokažite da ih želite gledati. Predstava započinje u 19.30 sati, a cijena ulaznice je 40 kuna. (tks)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button