KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Susret članova Kluba čitatelja za mlade „Lovci na priče“ u blagdanskom raspoloženju

Osmi sastanak Kluba čitatelja za mlade Gradske knjižnice i čitaonice Slatina „Lovci na priče“ održan je u blagdanskom okruženju i raspoloženju.

Na početku 2022. godine Klub čitatelja za mlade iskoristio je priliku za kratku retrospektivu te se na sastanku razgovarala o napretku Kluba od osnutka u lipnju. Članovi su se prisjetili svih naslova koje su čitali kao i svih lijepih druženja, a prigodne nagrade za trud primili su najaktivniji članovi Vanja Kovačević i Andrej Vranješ, uz zahvalu na nesebičnom doprinosu radu Kluba čitatelja za mlade!

U sklopu osmog susreta predstavljen je roman Romana Simića “Iva, do Mjeseca i natrag”. Nakon podužeg razgovora i zanimljivih izlaganja članovi su zaključili kako im se roman uglavnom svidio, te je ocijenjen ocjenom 3,5, a pozitivnim komentarom ocijenjeni su avanturistički dijelovi romana, kao i razvoj odnosa među likovima.

Članovi su isto tako pozdravlili uvođenje složenijih tematika u literaturu za mlade kao što su zlostavljanje među vršnjacima, utjecaj očekivanja okoline na razvoj ličnosti, sloboda odabira i slično, a nešto manje su bili zadovoljni količinom opisa u romanu, što je, uostalom, čest komentar mladih na razna djela. Ovaj roman preporučili su mladima i odraslima koji su spremni promišljati otvoreno i neovisno.

– Srdačno zahvaljujemo svim članovima Kluba „Lovci na priče“, iskreno se nadamo čestim druženjima u 2022. godini te mnogim zanimljivim naslovima, – poručile su knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.
(mf/Izvor: GKiČ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button