DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Suradnja UdrugeVretenac, Slatina i Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije pod motom “Dobro je čini dobro”

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina nekoliko puta godišnje predstavlja se svome gradu Slatini putem kreativnih štandova s proizvodima koje na radionicama izrađuju osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji uz vodstvo Udruge.

Tako su i ove godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Vretenci izašli na štand sa svojim rukotvorinama i time uljepšali dan svim prolaznicima na gradskom trgu u Slatini.

Svjesni činjenice kako je lijepo primiti pomoć i podršku, a još ljepše tu istu pomoć i podršku ponuditi svom bližnjem, članovi slatinske Udruge Vretenac odlučili su s prihodima prikupljenim u spomenutoj akciji kupiti potrepštine koje su prijeko potrebne Udruzi dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije.

Tim povodom je danas predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije Željko Lacko posjetio prostorije Udruge Vretenac gdje su mu Vretenci uručili potrepštine koje će ovoj udruzi pomoći ne samo u radu, nego će pomoći i samim pacijentima Odjela hemodijalize OB Virovitica s kojima surađuju.

– Koliko god je taj pothvat bio mali, toliko je zapravo bio i velik. Prilika je ovo da iskušamo sami sebe, potražimo dobro u nama i poklonimo ga ljudima oko nas. Svi imamo neki jedinstveni dar, neku vještinu, znanje ili mogućnosti s kojima možemo učiniti nešto za druge. Dovoljno je odvojiti malo svog vremena, osmijeha ili pažnje, darovati dio sebe i time unijeti novi smisao kako u svoj tako i u tuđi život.  Kada činimo dobro za druge, raste i dobro u nama, – rekla je predsjednica Udruge Vretenac Patricija Karaman te dodala kako se sretni Vretenci vesele daljnjoj suradnji s ovom Udrugom i raduju se nekom budućem  zajedničkom druženju uz poruku svima, kako će i mali pothvati promijeniti nečiji svijet i učiniti ga mnogo ljepšim mjestom.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button