Home / NASLOVNICA / Suradnja Udruge Vretenac i školske knjižnice OŠ Eugena Kumičića povodom Mjeseca hrvatske knjige

Suradnja Udruge Vretenac i školske knjižnice OŠ Eugena Kumičića povodom Mjeseca hrvatske knjige

Projektom „Škola, mačji kašalj II“ Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina ostvarila je još jednu suradnju s OŠ Eugena Kumičića i knjižničarkom Melitom Schmitz povodom Mjeseca hrvatske knjige.

Koliko je knjiga važna u životu predškolaca svjedoče brojne dobrobiti čitanja i pričanja priča, a priču „Oprostite… jeste li vi vještica?“ Emily Horn, knjižničarka Melita Schmitz ispričala je Vretenac predškolcima na 11. radionici projekta koja je održana u ponedjeljak 16. studenog ove godine. Uz slikovni prikaz predškolci su upoznali jednog mačka, vješticu i čaroban svijet knjižnice.

U program projekta „Škola, mačji kašalj II“ koji se odvija pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić uvrstile su bajke i slikovnice kako bi predškolce ali i roditelje upoznale s važnošću knjige u svakodnevnom životu.

– Čitanjem i pričanjem priča kod predškolaca se potiče emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj, ali i izgrađuje osjećaj bliskosti, povezanosti i zadovoljstva. Kroz priče djeca uče kako slušati druge, ali i kako prepoznati svoje i tuđe osjećaje. Priče su postale izvrstan alat za „ispravljanje“ nepoželjeljnog ponašanja kod djece te rješavanje problemskih situacija poput straha od odvajanja, polaska u školu, ljubomore, kao i rivalstva među braćom i sestrama, – pojasnila je pedsjednica slatinske Udruge Vretenac Patricija Karaman.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)

x

Check Also

„Glasnici istine za Vukovar“

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org