DOGAĐANJANASLOVNICA

Suradnja LAG-a „Marinianis“ i Grada Slatine: U pripremi rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra u Sladojevcima

Gradonačelnik Grada Slatine prigodom posjete Lokalnoj akcijskoj grupi „Marinianis“ smještenoj u prostoru Poduzetničkog inkubatora u Slatini u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, razgovarao je s voditeljicom LAG-a Renatom Benija i predsjednikom istoga Mirkom Rončevićem o projektima koji su u provedbi, odnosno pripremi za prijavu na natječaje.

Tako se razgovaralo o projektu uređenja poučne staze Bunarić – Javorica za koji se očekuje zatvaranje financijske konstrukcije u koju bi se dijelom uključio i Grad Slatina.

Također jedan od njih je i projekt Grada Slatine „Rekonstrukcija sportsko – rekreacijskog centra Sladojevci“ za koji je Upravni odbor Lokalne akcijske grupe „Marinianis“ na sjednici održanoj 11. svibnja ove godine donio Odluku o odabiru projekta na 3. natječaju za tip operacije 3.1.1. „Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga“.

Tom je prigodom gradonačelnik preuzeo spomenutu Odluku koju je LAG proslijedio Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u nadi pozitivne Odluke o rezultatima administrativne kontrole za ovaj projekt vrijedan 730.000 kuna uz 100%-tno sufinanciranje.

– Kako je riječ o građevini izgrađenoj 80-ih godina prošlog stoljeća, cilj provedbe projekta je unaprijediti društvenu infrastrukturu i dostupnost osnovnih usluga za lokalno stanovništvo u slatinskom prigradskom naselju Sladojevci kroz ulaganje u rekonstrukciju sportske građevine javne namjene kako bi se stvorili uvjeti kvalitetnijeg bavljenja sportom i razvijanje zdravih navika, te privuklo više djece i mladih u sportska udruženja. Također bi se realizacijom ovoga projekta omogućila organizacija kvalitetnijih događanja i time obogatio društveni život lokalnog stanovništva za sve dobne skupine što bi ujedno utjecalo na zadržavanje mladih obitelji i u ovom prigradskom naselju, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot