DOGAĐANJANASLOVNICA

Suradnja LAG-a „Marinianis“ i Grada Slatine: U pripremi rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra u Sladojevcima

Gradonačelnik Grada Slatine prigodom posjete Lokalnoj akcijskoj grupi „Marinianis“ smještenoj u prostoru Poduzetničkog inkubatora u Slatini u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, razgovarao je s voditeljicom LAG-a Renatom Benija i predsjednikom istoga Mirkom Rončevićem o projektima koji su u provedbi, odnosno pripremi za prijavu na natječaje.

Tako se razgovaralo o projektu uređenja poučne staze Bunarić – Javorica za koji se očekuje zatvaranje financijske konstrukcije u koju bi se dijelom uključio i Grad Slatina.

Također jedan od njih je i projekt Grada Slatine „Rekonstrukcija sportsko – rekreacijskog centra Sladojevci“ za koji je Upravni odbor Lokalne akcijske grupe „Marinianis“ na sjednici održanoj 11. svibnja ove godine donio Odluku o odabiru projekta na 3. natječaju za tip operacije 3.1.1. „Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga“.

Tom je prigodom gradonačelnik preuzeo spomenutu Odluku koju je LAG proslijedio Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u nadi pozitivne Odluke o rezultatima administrativne kontrole za ovaj projekt vrijedan 730.000 kuna uz 100%-tno sufinanciranje.

– Kako je riječ o građevini izgrađenoj 80-ih godina prošlog stoljeća, cilj provedbe projekta je unaprijediti društvenu infrastrukturu i dostupnost osnovnih usluga za lokalno stanovništvo u slatinskom prigradskom naselju Sladojevci kroz ulaganje u rekonstrukciju sportske građevine javne namjene kako bi se stvorili uvjeti kvalitetnijeg bavljenja sportom i razvijanje zdravih navika, te privuklo više djece i mladih u sportska udruženja. Također bi se realizacijom ovoga projekta omogućila organizacija kvalitetnijih događanja i time obogatio društveni život lokalnog stanovništva za sve dobne skupine što bi ujedno utjecalo na zadržavanje mladih obitelji i u ovom prigradskom naselju, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button