NASLOVNICAUDRUGE

Suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina

Odlična suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina nastavlja se kroz razne aktivnosti na području joge, meditacije i zdravog načina života.
Nakon održavanja Međunarodnog dana joge koji je u Slatini obilježen treći puta pod pokroviteljstvom Indijske ambasade u Zagrebu, Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine, u subotu 27. lipnja po treći puta u Slatini je gostovao Pradeep Urs, predstavnik Indijske ambasade u Zagrebu, indijski učitelj joge, ajurvede i indijske kulture, te tom prigodom održao niz aktivnosti u sklopu dvodnevne radionice pod nazivom Marma točke.

Polaznici radionice naučili su da postoji 107 marma točaka u ljudskom tijelu koje su u ajurvedskoj znanosti životno važne i njihovim oštećivanjem mogu se nanijeti velike i nepopravljive štete za ljudsko zdravlje. Marma točke zapisane su u drevnom sanskritskom tekstu o medicini i kirurgiji Susruta Samhita koji datira iz razdoblja oko 1000. god. pne. To su točke koje imaju veliku važnost za naše tijelo, um i duh.
Svjesnost, znanje i rad s marma točkama pomaže revitalizaciji tjelesnih tkiva, poboljšava tjelesne funkcije, harmonizira nervni i endokrini sustav, otpušta energetske blokade, smiruje um i donosi jasnoću mislima.

Tijekom ove radionice održane u Slatini i Suhopolju Pradeep Urs upoznao je brojne sudionike s osnovama marme, odnosno tehnikama lociranja marma točaka, stimuliranju istih putem joga asana (joga položaja), vježbama disanja (pranajame) i tehnikom čišćenja dišnih putova (krija jala neti).
Polaznici su dobili praktično znanje kako putem stimuliranja marma točaka pomoći sebi i drugima pri određenim tegobama te kako održavati zdravlje dišnih putova i spriječiti alergije, migrene i brojne druge tegobe.

Radionicu je organizirala Udruga AUM Slatina i Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM za jogu i meditaciju.
(mf/Izvor: AUM Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button