NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Suradnja Grada Slatine i Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA se nastavlja

Donacija ramazanskih humanitarnih paketa 2021. godine i u Slatini

Nakon uspješno realiziranog projekta donacije ramazanskih humanitarnih paketa u 2020. godini, Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA, i ove je godine odlučila u prigodi obilježavanja turskog blagdana Ramazana, nastaviti s donacijama. Tako će TIKA u Republici Hrvatskoj do 5. svibnja donirati prehrambene pakete za 1.700 obitelji koje se suočavaju s teškim uvjetima zbog epidemije izazvane novim koronavirusom, kao što to čini i globalno u mnogim zemljama u ovom teškom periodu.

U suradnji s lokalnim partnerima, a to su gradovi Sisak, Petrinja, Glina i Slatina, te Općina Vojnić, zatim Župa sv. Antuna Padovanskog iz Zagreba, Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak i Humanitarna organizacija Zirat iz Zagreba, bit će donirano ukupno 32 tone humanitarnih prehrambenih paketa, ukupne vrijednosti 70.000 eura, hrvatskog proizvođača Podravke socijalno ugroženim građanima Hrvatske.

Ukupna vrijednost jednog paketa koji sadrži domaće proizvode od riže, brašna,  preko mesnih i povrtnih konzervi do ulja, ali i higijenskih potrepština, te su prilagođeni domaćoj prehrani i hrvatskoj kulturi, iznosi oko 350 kuna.

Gradu Slatini predviđeno je 200 paketa iz ove donacije, a podjela će se održati u srijedu 5. svibnja, na adresi Ante Kovačića 2, odnosno u prostoru Vatrogasnog doma u Slatini, gdje se očekuje i nazočnost predstavnika Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA.

Pravo na paket pomoći imaju korisnici prava zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Slatina, a u čijoj ih je evidenciji trenutačno 196.

U skladu s preporukama i donesenim mjerama Stožera civilne zaštite uslijed pandemije koronavirusom, podjela paketa bit će organizirana u nekoliko skupina, odnosno u terminima od 12:00, 12:20 sati, 12:40, te od 13:00 sati. 

U skladu s tim iz Grada Slatine mole građane koji imaju pravo na ovaj ramazanski humanitarni paket da dođu u ono vrijeme koje im je naznačeno u pozivu, koji trebaju ponijeti sa sobom kao i osobnu iskaznicu te zaštitnu masku za lice, a preporuka je i da se svi pridržavaju propisanog razmaka od 2 metra.

Inače, suradnja između Grada Slatine i agencije TIKA počela je posjetom turske delegacije Zavičajnom muzeju Slatina u veljači 2018., a nastavljena je organizacijom Dana turske kulture u Slatini u travnju iste godine. Unatoč želji da Dani turske kulture u Slatini postanu tradicija i mjesto okupljanja i druženja uz tjedan turskog filma, te razne sadržaje poput prezentacija putopisa i izložbi fotografija kroz koje će Slatinčani imati priliku učiti o turskoj kulturi, ali i gastronomiji, na žalost zaustavila je pandemija koronavirusom. U iščekivanju boljih vremena koja će omogućiti zajednička druženja, suradnja Grada Slatine i agencije TIKA nastavlja se kroz zajedničke projekte. Projekt donacije ramazanskih humanitarnih paketa samo je jedan od nekoliko planiranih kojima će TIKA svojim donacijama pomoći pojedinim ustanovama i udrugama u Slatini.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button