NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Suradnja DV Zeko i UOSIT Vretenac Slatina

Valentinovsko darivanje

Danas su najmlađe polaznike Dječjeg vrtića Zeko Slatina, djecu iz dvije jasličke odgojne skupine, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, prigodnim darovima za Valentinovo darivali članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.

Udruzi Vretenac u sklopu aktivnosti pod nazivom „Škola neovisnog življenja“ projekta “Nauči me i uspjet ću” jedan od ciljeva je korisnike što bolje upoznati s različitim poslovima uz razmjenu ideja i realizaciju istih u suradnji sa slatinskim poduzetnicima, obrtnicima i različitim stručnjacima vezanim uz odgoj i obrazovanje te zdravlje općenito.

Ideja o izradi „funkcionalnih jastuka“ došla je spontano, a članovi udruge su je uspješno realizirali u suradnji s krojačkim obrtom Ronys. Priču o funkcionalnosti i koristi za zdravlje ovakvih jastuka zaokružila je fizioterapeutkinja Marija Bešlić koja je snimila i video s uputama vježbi za djecu uz korištenje „funkcionalnih jastuka“.

Šećer na kraju ove divne i korisne avanture bili su upravo najmlađi „Zečiči“ koje su danas posjetili članovi i volonteri Udruge Vretenac uz voditeljicu Jasnu Horvat.

Dobrodošlicu su im zaželjele, zamjenica ravnateljice Tamara Dorić i zdravstvena voditeljica Ljiljana Job.

Bilo je ovo jedno zanimljivo iskustvo jer su se Vretenci prisjetili vremena kad su oni išli u vrtić, sjetili se svojih odgojiteljica i prijatelja, a djeca iz odgojnih skupina „Pahuljice“ i „Ptičice“ bila su oduševljena predivnim jastučićima koje su ovom prilikom dobili kao dar koji će ponijeti u svoje domove.

Nisu Vretenci zaboravili ni one velike pa su tako prigodnim valentinovskim ružama, koje su sami izradili, darivali sve djelatnice jaslica.

U ime djece i djelatnika Dječjeg vrtića Zeko na ovom korisnom i lijepom daru Udruzi Vretenac Slatina zahvalila se zamjenica ravnateljice Tamara Dorić te im tom prigodom zaželjela puno uspjeha u njihovim projektima „Škola neovisnog življenja“ i „Škola mačji kašalj“ s nadom u još puno zajedničkih poticajnih i zanimljivih suradnji.
(mf/Foto: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button