NASLOVNICASPORT

Super mladi Slatinčani zamalo srušili Požegu

Jučer su u Požegi gostovali rukometaši Slatine gdje su protiv istoimenog domaćina igrali utakmicu 2.kola kup natjecanja regije istok. U požeškoj dvorani Tomislav Pirc ovaj susret inače prve dvije momčadi druge lige istok pratilo je čak 250 gledatelja, a domaćini su na koncu bili uspješniji nanijevši Slatini minimalan poraz rezultatom 28:26. Sve do 10 minuta prije kraja bio je to izjednačen susret u kojem su se čas jedni čas drugi izmjenjivali u vodstvu. Slatina je na poluvrijeme otišla s prednošću od jednog gola razliku, istu prednost imali su slatinski rukometaši sedam minuta prije kraja kada je za 24:23 pogodio Hankić no nakon toga serija  4:0 domaćih rukometaša ispostavila se ključnom po pitanju putnika u idući stupanj natjecanja regionalnog kupa.  Kad se podvuče crta pod ovaj susret bilo je to jedno veliko iskustvo za mlade Slatinčane, koji su bez rezultatskog opterećenja s obzirom da su igrali protiv iskustvom i ”kilogramima” jačeg protivnika, odigrali sjajan susret. Nismo slučajno stavili naglasak na ”mladi” Slatinčani, jer u ovom susretu nije bilo najiskusnijih Butorca, Lukca, Lisinskog, Šomođija. Bio je tu od starije garde tek Dragojević. No i u takvom godinama super mladom sastavu uspjela je Slatina biti gotovo do posljednje minute u igri za prolaz sa kršnim Tomasom i ostalim prekaljenim požeškim društvom.

Što se tiče prvenstva, nakon uspješnog gostovanju kod Nove Gradiške (20:30)  u Starom Petrovom Selu, jer niti oni trenutno nemaju dostupnu svoju dvoranu, ovog vikenda Slatinu očekuje ”domaća” utakmica u Virovitici protiv Županje. Susret će se igrati u subotu 24.studenog u dvorani Tehničke škole, a počet će u 18 sati.

Kup regija istok 2.kolo

POŽEGA               28

SLATINA               26

POŽEGA SD Tomislav Pirc. Gledatelja: 250. Suci: Degmečić (Vrpolje) i Soldo (Slavonski Brod).

POŽEGA: Ćosić (7 obrana), Grbeš, Jurković 4, Raguž 1, Glasnović, Polanec 6, Mjertan, Tomas 7, Bajt, Grgurić 3, Gelenčir 1, Gotal, Antunović 6 (0/2), Franjić, Tukonić, Rajič. Trener: Dario Anić

SLATINA: Frajhaut (9 obrana), Horvat, Repić 2, Nemet 1, Baćani, Miličić 2, Bot 3, Dragojević 4(0/1), Suhić 2, Hankić 5, Mataija 7(3/4), Macinger, Venus(4 obrane), Loparac.  Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button