DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Super Kidsi iz Udruge AUM ispratili godinu uz akrobatsko vježbanje i zvučnu meditaciju

U Udruzi AUM provedene su ovoga tjedna dvije radionice za djecu „Adventska zvučna meditacija“ i „Adventski Kids Acro Sport“. Obje su radionice dio manifestacije „Advent u Slatini“ i završnice projekata pod nazivom „Zvuk koji nas pokreće“ i „Super Kids Acro Sport“ koji su provedeni pod pokroviteljstvom Grada Slatine.

Adventska zvučna meditacija pod nazivom „Poklanjam ti zvuk“ ujedno je i zvučna terapija jer na tijelo djeluje opuštajuće zbog smirujućih zvukova i vibracija koje se stvaraju tijekom sviranja tibetanskih zvučnih zdjela položenih na tijelo ili ruke. Djeca rado prihvaćaju ovu tehniku opuštanja, smirivanja uma i svjesne pažnje koju redovito prakticiramo nakon napornog vježbanja, neobična im je i nova, umiruje ih i zbližava s ostalom djecom sudionicima. Ovo je posljednja u nizu radionica u sklopu projekta  „Zvuk koji nas pokreće“, a tijekom kojega je ove godine provedena i radionica svjesne pažnje „Što stvara ovaj zvuk?“, radionica smirivanja  „Mirujem dok traje zvuk“ i radionica opuštanja „Postupno se aktiviram i opuštam“.

Osim mindfulness radionice, ovoga tjedna provedena je i rekreativno akrobatska radionica „Kids Acro Sport“ na kojoj su djeca koordinirajući pokrete izvodila vježbe samostalno, u grupi ili u paru čineći veliku skladnu formaciju. Na radionicama ovoga tipa djeca uče kako se u vježbanju uskladiti s partnerom i s većom grupom u kojoj se izvodi formacija što pozitivno utječe na socijalizaciju i razvijanje timskog rada, ali i empatiju, brigu i pažnju za druge te svijest o neophodnoj suradnji unutar zajednice.

Radionica „Adventski Kids Acro Sport“ završnica je projekta pod nazivom „Super Kids Acro Sport“ u sklopu kojega je tijekom godine provedeno niz radionica za djecu povodom Međunarodnog dana djece, Dana Grada Slatine i Dječjeg tjedna na kojima je sudjelovao velik broj djece članova Udruge AUM, naših malih sugrađana i polaznika Dječjeg vrtića Suncokret.

– Sve više roditelja prepoznaje kvalitetu i dobrobiti ovih radionica, a djeca ih s veseljem pohađaju stoga i ostale roditelje i djecu pozivamo da nam se pridruže na radionicama koje razveseljavaju, ali su i preduvjet zdravog odrastanja i bezbrižnog djetinjstva, – istaknula je predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan koja je bila voditeljica svih radionica.

Tom je prigodom u svoje i u ime članova svim sugrađanima zaželjela sretan i blagoslovljen Božić i sretnu i bezbrižnu Novu godinu.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button