NASLOVNICASPORTZIMSKI MALONOGOMETNI TURNIR

Super efikasna večer slatinskog turnira

Sudeći prema papiru večerašnji program nije ulijevao povjerenje prosječnom malonogometnom sladokuscu. Ipak papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo, tako da je demantij stigao u sve tri utakmice seniorskog dijela programa.

Kod veterana za sada definitivno nema slabe ekipe. Potvrdila su to i dva ogleda u kojima se baš i nije umiralo u nogometnoj ljepoti. Prvaci Autoservis Ino ozbiljno su shvatili prijetnju zvanu Slatinska banka. Jaković je lukavim udarcem donio prednost prvacima, a onda je započela šahovska obrana i s jedne i s druge strane terena. Banka se je uspjela vratiti prije poluvremena udarcem Tole iz kaznenog udarca nakon što je lopta pogodila u ruku braniča Ine. Niti nastavak nije obilovao šansama, no ipak iz jedne gužve loptu u mrežu ponovno posprema Emanuel Jaković i Autoservis Ino upisuje i drugu pobjedu.

I Miljevci su se usprkos dominaciji dugo mučili da probiju uvijek nezgodne Đulovčane. Na poluvrijeme se otišlo čistih mreža, a prvu veću pogrešku vratara Đulovca kaznio je Despotović lijepim golom u nebranjenu mrežu postignutim iz klizećeg starta gotovo s polovice terena. Đulovac se tada u potrazi za poravnanjem totalno otvorio, a jednu od brojnih kontri Miljevčana atraktivno petom na asistenciju Cerovskog u gol vrijedan pobjede pretvorio je Šafranko.

Jedna od onih utakmica za koju se isplati platiti ulaznicu bila je ona između Đavo tapu-a i Slavonca iz Novaka. Bio je to ogled u kojem je prštalo od energije dvaju mlađahnih takmaca. Slavonac nošen igrom nekoliko osječkih mladih znalaca plus iskustvom Ivana Ibriksa furiozno je krenuo u utakmicu no da i s druge strane leži kvaliteta iznenađujućim golom prvi je pokazao Jerešić. Slavonac u igru odmah bombom vraća dopadljivi Damjanović, a onda kreće uragan zvan Đavo tapu. Istini za volju to definitivno nije bila večer vratara Slavonca Rajka Milinović, inače najstarijeg sudionika seniorskog turnira, a niti obvezna igra u obrani njegovih mladih suigrača nije bila za neku pohvalu pa su mladci Čistka bez većih problema otišli čak na plus četiri (1:5). Iako je većina u dvorani pomislila da je tu priči kraj s posljednjim sekundama prvog dijela Ibriks dva puta, gromovito iz slobodnjaka, te majstorskim slalomom, vraća nadu Slavoncu. S još dva lijepa komada vratili su se Novaki potpuno u igru, a da bi sve završilo kako je počelo, za veliko slavlje Đavo tapu-a iz jedne kontre potkraj samog susreta pobrinuo se Vinovrški.

Iskusni Virovitičani igrači Sandwich bara Denis više su imali problema s vlastitom motivacijom nego sa solidnom ekipom Letnice.  Niti koncentracija nije bila njihov saveznik čemu svjedoče čak dva gola postignuta u vlastitu mrežu. Kako igrački, a tako i ponašanjem, pošteni Letničani vješto su iskoristili ponuđeno te rutinski pomalo i iznenađujuće lako došli do vrijedne pobjede protiv očitih favorita. Posljednju nadu u preokret Denisa odnio je hitri Mario Jaković proguravši vrataru loptu kroz noge te ju zakucavši u praznu mrežu.

Ništa manje vrijedan nije bio niti ogled HH montaže i Slavonca. HH montaži nasušno je trebala pobjeda, a upravo tako su se postavili i ranim vodstvom došli do prve etape željenog cilja. Nešto promijenjena taktika Slavonca s prebacivanjem u napad stasitog Dine Milinovića ubrzo je dala prve plodove, no i HH montaža imala je snage odgovoriti i ubrzo ponovno doći u vodstvo. Sama završnica pripala je Slavoncu, teret šestog akumuliranog prekršaja Montaža nije izdržala, pa udarcima Ibriksa iz deseterca i Milinovića iz igre Slavonac kupuje šansu za ostankom na turniru, a HH montaža plaća danak teškom ždrijebu i najvjerojatnije se oprašta od turnira.

(dj / Foto: Marijo Kokorić)

Rezultati:

 • U-12:
  • ŠN Slatina ll – CB Bolero Ćeralije 0:0 (4:3-6m.),
  • NA Grga – Autoškola Zebra 2:0,
 • U-14:
  • Rilemont – Skele Matošević Doboj 3:0(b.b.),
  • ŠN Slatina ll – Rilemont 2:0,
 • kadeti:
  • Srebrnarnica Silver –Vegermeister crew 4:0,
 • veterani:
  • Autoservis Ino – Slatinska banka 2:1 (E.Jaković 2/Tolo),
  • Đulovac –Miljevci Slavonski hrast 0:2 (Despotović, Šafranko),
 • seniori:
  • Slavonac Novaki – Đavo tapu Čistko 5:6 (Damjanović 3, Ibriks 2/Jerešić, Marković, Petrinić 2, Sertić, Vinovrški),
  • Letnica – Sendwich bar Denis 4:2 (Kovačević-ag., Crvenka-ag., F.Marković, M.Jaković/Lach, Škvarić),
  • HH montaža – Slavonac Novaki 4:6 (Vukomanović 2, Hodak 2/Damjanović 2, Milinović 2, Ibriks 2)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button