Home / DOGAĐANJA / Summer Session Band Slavonija oduševio slatinsku publiku

Summer Session Band Slavonija oduševio slatinsku publiku

Nedjelja navečer tijekom ljetnih mjeseci tradicionalno je rezervirana za dobru glazbu i zabavu na središnjem gradskom trgu pored fontane. Pozornica je ovaj puta bila namijenjena za pomalo specifičnu glazbenu suradnju. Naime, brojne posjetitelje slatinskih terasa zabavljala je grupa glazbenika „radnog naziva“ Summer Session Band Slavonija. „Radni naziv“ iz razloga što se radi o glazbenicima koji su se prvi puta okupili upravu za ovu prigodu i nastup na manifestaciji „etoLjeto“.

Idejni začetnik i inicijator bio je slatinski glazbenik Fikret Balić koji je oko sebe okupio renomirane glazbenike. Tako su osim Fikreta na gitari slatinsku publiku zabavljali Dejan Kostadinović iz Osijeka na bubnju, Matej Podgoršćak iz Osijeka iza mikrofona kao vokal, Alen Kovačević iz Požege na klavijaturama, Marko Rušnov iz Samobora na saksofonu i Antonio Krupilnicki iz Osijeka na bas gitari. Riječ je o sjajnim glazbenicima koji su inače aktivni u renomiranim bendovima. Dejan, Matej i Antonio članovi su osječke glazbene skupine Lira, Marko svira u Požeškom Big Bandu, a Alen u osječkom Twist Off-u.

Iako su se po prvi puta okupili za ovaj nastup, bez prethodnih proba publika je mogla uživati u sjajnoj izvedbi pjesama raznih žanrova. Sudeći po reakciji za pljesak često „škrte“ slatinske publike, odabir pjesama itekako je naišao na odobravanje. Tako su nakon uvodnih instrumentala na koje se naslonio legendarni Sting, posjetitelji mogli uživati i u nekoliko Oliverovih uspješnica Cesarica, Magdalena, Galeb i ja, te Gibonnijevih skladbi Činim pravu stvar, Tempera, i zajedničke U ljubav vjere nemam, bile su i Dylanova Knockin‘ on Heaven‘s Door, Claptonova Layla, Stay by Me Bena Kinga i brojnih drugih…

Summer Session Band Slavonija svoj prvi, a vjerojatno i zadnji nastup u ovom sastavu okončao je skladbom Da li znaš da te volim, koju je Dato Topić s legendarnom grupom Time objavio 1972., pa ponovno tri godine kasnije, ali i 1980. („Otok u moru tišine“) i još jednom 2004. („Apsolutno sve“). (mk / Foto: Marijo Kokorić & Robert Turkalj)

x

Check Also

Slatina – No limit 2:1

Prošle nedjelje utakmice 14.kola 2.nogometne lige – istok središta sjever odigrale su u Slatini selekcije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org