DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORTUDRUGE

Sudionici biciklističkog maratona „Oluja od Voćina do Knina“ krenuli iz Voćina i prošli kroz Slatinu

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije povodom obilježavanja Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirala je biciklistički maraton pod nazivom „OLUJA OD VOĆINA DO KNINA“, koji je startao jutros u 7 sati u Voćinu.

Sudionici maratona su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod nazivom VBR što bi značilo veterani, branitelji i rekreativci.

Uz predsjednika HVIDR-e VPŽ Matu Bubaša, ujedno i organizatora maratona i vođu ekipe, na ovom maratonu sudjeluju Matija Kolar, Pavo Tutenov, Tomislav Kolec, Dražen Buketa, Mario Kovač i Martin Bišćan kao logistička pratnja.

Već petu godinu zaredom ovaj biciklistički maraton vozi se povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Cilj maratona je spojiti dva stradalnička mjesta, Voćin i Knin, te promovirati istinu o Domovinskom ratu.

Biciklisti će put od 467 kilometara prijeći vožnjom u tri etape, prva etapa se vozi od Voćina do Petrinje (2. kolovoza), druga od Petrinje do Korenice (3. kolovoza) i treća od Korenice do Knina (4. kolovoza). Jutros su krenuli iz Voćina u 7 sati, gdje su položili lampione uz spomenik Voćinskoj žrtvi, a prvo zaustavljanje su imali u Slatini kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade. Bicikliste su ondje dočekali predstavnici grada i medija, uključujući dogradonačelnika Slatine Ilije Nikolića. Polaganjem upaljenih lampiona odali su počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, a isto će činiti u svim mjestima gdje se budu zaustavljali.

Mato Bubaš, Predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ zahvalio se Gradu Slatini što uvijek podupire njihove aktivnosti, a dogradonačelnik Ilija Nikolić dodao je da će Grad to činiti i ubuduće. Nakon kratke stanke i osvježenja u Slatini, VBR-ovci su krenuli prema Virovitici.

Organizatori ovog pothvata su Zajednica udruga i članova HVIDR-e VPŽ i naravno biciklistička ekipa VBR, uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravske županije. 

(Tekst: Nikolina Mažar, Foto: N. Mažar, R. Turkalj, M. Bišćan, K. Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button