DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORTUDRUGE

Sudionici biciklističkog maratona „Oluja od Voćina do Knina“ krenuli iz Voćina i prošli kroz Slatinu

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije povodom obilježavanja Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirala je biciklistički maraton pod nazivom „OLUJA OD VOĆINA DO KNINA“, koji je startao jutros u 7 sati u Voćinu.

Sudionici maratona su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod nazivom VBR što bi značilo veterani, branitelji i rekreativci.

Uz predsjednika HVIDR-e VPŽ Matu Bubaša, ujedno i organizatora maratona i vođu ekipe, na ovom maratonu sudjeluju Matija Kolar, Pavo Tutenov, Tomislav Kolec, Dražen Buketa, Mario Kovač i Martin Bišćan kao logistička pratnja.

Već petu godinu zaredom ovaj biciklistički maraton vozi se povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Cilj maratona je spojiti dva stradalnička mjesta, Voćin i Knin, te promovirati istinu o Domovinskom ratu.

Biciklisti će put od 467 kilometara prijeći vožnjom u tri etape, prva etapa se vozi od Voćina do Petrinje (2. kolovoza), druga od Petrinje do Korenice (3. kolovoza) i treća od Korenice do Knina (4. kolovoza). Jutros su krenuli iz Voćina u 7 sati, gdje su položili lampione uz spomenik Voćinskoj žrtvi, a prvo zaustavljanje su imali u Slatini kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade. Bicikliste su ondje dočekali predstavnici grada i medija, uključujući dogradonačelnika Slatine Ilije Nikolića. Polaganjem upaljenih lampiona odali su počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, a isto će činiti u svim mjestima gdje se budu zaustavljali.

Mato Bubaš, Predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ zahvalio se Gradu Slatini što uvijek podupire njihove aktivnosti, a dogradonačelnik Ilija Nikolić dodao je da će Grad to činiti i ubuduće. Nakon kratke stanke i osvježenja u Slatini, VBR-ovci su krenuli prema Virovitici.

Organizatori ovog pothvata su Zajednica udruga i članova HVIDR-e VPŽ i naravno biciklistička ekipa VBR, uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravske županije. 

(Tekst: Nikolina Mažar, Foto: N. Mažar, R. Turkalj, M. Bišćan, K. Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot