DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAZABAVA

Studio Smijeha izazvao ovacije slatinske publike

Nakon mnogo uspješnih gostovanja diljem Hrvatske i šire, najkvalitetniji brend stand up komedije u Hrvatskoj – Studio Smijeha, ponovno je do suza nasmijao posjetitelje slatinske ljetne manifestacije “Kino pod zvijezdama”.

Dobra zabava uz odlične filmske naslove i, kao i uvijek, poneko iznenađenje zasigurno su sinonimi za ugodnu ljetnu razonodu što je svim posjetiteljima u potpunosti besplatno u sklopu “Kina pod zvijezdama” koje, zajedno s pokroviteljima i organizatorima Gradom Slatinom, Turističkom zajednicom grada, županijom, Hrvatskim audiovizualnim centrom, Udrugom Krik i Društvom Naša djeca organizira kao i svake godine Pučko otvoreno učilište Slatina.

Ispred slatinskoga kina sinoć se svakako tražilo mjesto više jer su nas ovoga puta zabavljala četiri stand-up komičara, i to redom Marina Orsag, Josip Popovac, Marko Dejanović i Igor Drljo. Bio je to miks najboljih fora na raznorazne teme koje su svojom odličnom energijom izveli sinoć pred oduševljenom publikom.

Marina Orsag osnivačica je comedy kluba Studio Smijeha, ali i jedna od osnivačica same stand-up comedy scene u Hrvatskoj. Već je sedamnaest godina na sceni, a iza sebe ima preko 3500 nastupa u regiji, ali i u svijetu. Za sebe kaže da ima “metar i želju da naraste”, a kako je u horoskopu Jarac, u podznaku Ovan, “dupli rogovi joj ne daju mira i stalno su joj crvi u guzici”. Jedna je od najboljih i najpoznatijih komičarki Balkana, a svojom nepresušnom energijom, kao i cinizmom i ironijom, dovodi publiku do ekstaze smijeha. 

Josip Gotovac mladi je fizioterapeut koji se u slobodno vrijeme bavi stand-up komedijom, a ovaj nastup pred slatinskom publikom mu je tek deseti po redu. Josip je dao sve od sebe da kroz humor opiše situacije koje svakodnevno prolazi, a inspiraciju, kao i svi komičari, crpi iz svijeta oko sebe i svoje neposredne okoline. Sudeći prema smijehu koji je izazvao kod sinoćnje publike – na dobrom je putu da postane vrsni komičar.

Marko Dejanović već sedam godina do suza nasmijava svoju publiku. Krasi ga “brutalna iskrenost” te čak naginje i crnom humoru pa je uvijek spreman testirati vlastite granice i granice svoje publike. Humor ovom Bosancu sa zagrebačkom adresom služi kao sredstvo borbe protiv straha i način nošenja sa stvarnošću. Posjetitelje je nasmijao svojom spremnosti da kroz stand-up priča o stvarnim privatnim doživljajima, čak i o onima koji su prilično bolni i tragični.

Igor Drljo mladi je mostarski stand-up komičar koji, kako ga je Marina u šali opisala, izgleda “kao da su Dalibor Petko i Velimir Bujanec dobili dijete”.  Uvijek spreman dobro se našaliti sa svojom publikom, ali i primiti šalu na svoj račun, Igor je svoje komičarsko putovanje započeo prije gotovo deset godina nakon nekoliko “open mic” nastupa. Na početku je nastupao isključivo lokalno, ali nakon nekog vremena je počeo nastupati i izvan svoga grada, pa je tako do danas skupio priličan broj nastupa diljem Balkana. Teme mu se baziraju na aktualnostima, pa je tako sinoć publiku nasmijavao brojnim forama vezanim uz preživljavanje pandemije i izolacije. Ukratko, mali čovjek velikog smisla za humor.

Svaki komičar bi se mogao složiti da nikako nije lako održavati dobru atmosferu publike punih sat i pol, no s obzirom na to da su ovi poznati komičari svoju publiku počastili nekim sasvim novim forama koje do sada nisu izvodili u Slatini, a koje su sipali kao “iz rukava”, smijeha i oduševljenja ni u kojem slučaju nije nedostajalo.

Premda je prilično teško nadmašiti ovaj odlični stand-up nastup, ta čast je pripala domaćoj akcijskoj komediji “Divljaci” koja je prikazana u okviru revije hrvatskog filma.

 „Kino pod zvijezdama” inače završava ovoga tjedna, a još će dva dana zabavljati sve posjetitelje. Danas su na repertoaru filmovi “Škola čarobnih životinja” šarena i vesela akcijska pustolovina za cijelu obitelj, “Čovjek s filmskom kamerom”, dokumentarni ukrajinski film koji će se prikazivati u ART dvorani, potom “Sotonac”, kratkometražni igrani film mladih, i na kraju večeri “Spider-Man: Put bez povratka”, akcijsko-avanturistički film.

Ova ljetna manifestacija završava jednim epskim naslovom, u pitanju je ni više ni manje nego “Jurski svijet: Carstvo”, avanturistički film namijenjen svim generacijama, a prikazat će se u četvrtak u 21 sat.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button