NASLOVNICAŽUPANIJA

Studente oduševila mjera Virovitičko-podravske županije za besplatnim putovanjem vlakom: Na početku ih se prijavilo 280, trenutno ih je 777

Studenti s područja Virovitičko-podravske županije od 1. siječnja ove godine besplatno putuju vlakom na fakultet, ali i bilo gdje drugdje u Hrvatskoj. Potpora je to Virovitičko-podravske županije, koju je s predsjednikom Uprave HŽ Putnički prijevoz, Željkom Ukićem, krajem prošle godine, potpisao virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Mjera je od tada, izazvala oduševljenje kod studenata s područja Virovitičko-podravske županije. Prijevoz obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, odlasci na ljetovanja i druga putovanja, isključivo u 2. razredu redovnih vlakova HŽ-a na području Hrvatske.

  • Kada smo kretali s mjerom sufinanciranja prijevoza studenata željeznicom bilo je 280 prijavljenih, danas ih je 777… Virovitičko-podravska županija je za navedeno, do sada, namijenila 70.000 eura. Zahvaljujući ovoj mjeri, studenti s područja VPŽ, željeznicom se besplatno voze na fakultet, liječniku ili pak na more. Virovitičko-podravska županija brine i skrbi o svim svojim uzrastima. Osnovnoškolcima osiguravamo radne materijale, srednjoškolcima dijelimo stipendije za deficitarna zanimanja, a stipendije, tradicionalno dijelimo i studentima – kazala nam je pročelnica za obrazovanje i demografiju VPŽ, Martina Bunić. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Javni poziv dostupan je OVDJE

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button