Home / NASLOVNICA / Stručna usavršavanja i edukacije u okviru projekta „Škola, mačji kašalj“ Udruge Vretenac, Slatina

Stručna usavršavanja i edukacije u okviru projekta „Škola, mačji kašalj“ Udruge Vretenac, Slatina

Projekt „Škola, mačji kašalj“  Udruga Vretenac, Slatina kontinuirano provodi od siječnja 2020. godine pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U fokusu projekta je rad s djecom u procesu odgode upisa u prvi razred te rad s djecom koja se školuju po prilagođenom i individualiziranom nastavnom planu i programu, kao i stručna pomoć i podrška njihovim obiteljima.

S ciljem podizanja kvalitete rada, među planiranim aktivnostima projekta „Škola, mačji kašalj“ su i usvršavanja stručnjaka koji rade na projektu. Tako je edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman kroz mjesec travanj odslušala nekoliko online stručnih predavanja i edukacija.

U organizaciji NeouroArt kabineta, pod vodstvom prof.rehab. Tee Selaković, Patricija Karaman odslušala je ciklus od tri radionice po tri sata vizualne podrške u odgoju i podučavanju djece.
Prvo u ciklusu je bilo predavanje pod nazivom „Vizualni raspored“ održano 16. travnja, zatim „Socijalne priče“ 21. travnja i predavanje o „Adaptivnim materijalima“ 30. travnja.

Cilj ovih radionica je naučiti na koji način podržati djetetov specifičan način učenja, teškoće pažnje, organizacije i motoričkog planiranja kako bi se povećalo djetetovo razumijevanje okoline i očekivanja čime potičemo učenje i smanjivanje nepoželjnih oblika ponašanja.

Osim ciklusa od tri radionice vizualne podrške, edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman, odslušala je i  ONLINE seminar  „Uvod u Metodu fraktalnog crteža“ u trajanju od 8 sati u organizaciji BeCreative studia za razvoj potencijala, pod vodstvom certificirane savjetnice i master instruktorice metode fraktalnog crteža Ane Pavičić.
Fraktalni crtež je metoda art terapije koja spaja psihologiju, matematiku i umjetnost i može se crtati s djecom i starijim osobama. Crtanje fraktalnih crteža potiče osjećaj uzemljenja, samopouzdanja, utiče na socijalizaciju, lakšu komunikaciju i oslobađanje kreativne energije.

Udruga Vretenac, Slatina u svom radu od svojih početaka naglašava važnost educiranja ne samo stručnjaka, već i volontera, kao i članova i njihovih obitelji, a sve s ciljem podizanja kvalitete života, osobnog razvoja ali i podizanja kvalitete rada Udruge.
(Mihaela Feldi, Vretenac Slatina)

Adaptivne knjige, Karaman

Socijalne priče, Karaman

Vizualni raspored, Karaman

Fratkalni crtež, Karaman

 

 

x

Check Also

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila prijave za upis novih polaznika

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila je prijave za upis u predškolske programe i prve ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org