NASLOVNICAUDRUGE

Stručna edukacija članova Udruge Vretenac u Udruzi Jaglac Orahovica

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina Neda Dušak, Siniša Dušak, Julijana Pavlešić i Magdalena Grahovac, sudjelovali su na dvodnevnoj stručnoj edukaciji u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica.

Pod vodstvom izv.prof.dr.sc. Daniele Bratković u petak 16. i subotu 17. studenog u prostorijama Udruge Jaglac Orahovica održana je stručna edukacija za volontere, korisnike i roditelje osoba s intelektualnim teškoćama na teme „Spolni razvoj, potrebe i prava osoba s intelektualnim teškoćama“ i „Spolni odgoj, edukacija i savjetovanje za osobe s intelektualnim teškoćama“.

Prof. Bratković naglasak je stavila na spolnost kao aspekt osobnog identiteta, individualnog i socijalnog funkcioniranja osoba s intelektualnim teškoćama.
Cilj edukacije bio je podizanje razine informiranosti, svijesti i znanja o spolnosti kod osoba s intelektualnim teškoćama, posredovanjem informacija o različitim pitanjima povezanim sa spolnošću, kao i osnaživanje i osposobljavanje osoba s intelektualnim teškoćama za potpuniju i društveno prihvatljiviju realizaciju spolnih potreba i prava, kao i odgovornosti te zaštitu vlastitog dostojanstva u partnerskim odnosima.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button