NASLOVNICASPORTUDRUGE

Streljački klub ”Miholjac” sudjelovao na Prvenstvu Hrvatske održanom u Osijeku

Strijelci Streljačkog kluba ”Miholjac” iz Gornjeg Miholjca proteklu su subotu sudjelovali na Prvenstvu Hrvatske zračnim oružjem (ISSF program RESULTS 10m ZRAČNI PIŠTOLJ JUNIORI/JUNIORKE),  koje je održano na streljani ”Pampas” u Osijeku.

Obzirom da su prije odlaska na državno prvenstvo, članovi kluba na automatskoj streljani SK ”Miholjac” sa zračnim pištoljima, koje je klub nabavio početkom  2021. godine, odradili dobre pripreme uz mentorstvo i nadzor trenera Josipa Kovačića, ujedno i predsjednika kluba, te po prvi put nastupili na državnom prvenstvu, gornemiholjački su strijelci ostvarili vrlo dobre rezultate u jakoj konkurenciji.

Ivan Knežević na startnom mjestu 13 sa startnim brojem 2705 ispucao je rezultat od 460 krugova od mogućih 600 i zauzeo 32. mjesto u ukupnom poretku od 34 natjecatelja u kategoriji juniora, dok je u kategoriji mlađih juniora zauzeo 20. mjesto u ukupnom poretku od 22 natjecatelja.

Leo Varju na startnom mjestu 40 sa startnim brojem 2704 ispucao je rezultat od 500 krugova od mogućih 600 i zauzeo 25. mjesto u ukupnom poretku od 34 natjecatelja u kategoriji juniora, dok je u kategoriji mlađih juniora zauzeo 12. mjesto u ukupnom poretku od 22 natjecatelja.

Gabrijela Gerenčir na startnom mjestu 6 sa startnim brojem 2706 ispucala je rezultat od 518 krugova od mogućih 600 i zauzela 13. mjesto u ukupnom poretku od 37 natjecateljica u kategoriji juniorki, što je do sada i najbolji ispucan klupski rezultat u kategoriji sa zračnim pištoljem.

Ovo državno prvenstvo Hrvatskog streljačkog saveza bilo je u organizaciji Streljačkog saveza Osječko-baranjske županije i Gradskog streljačkog društva “Osijek 1784″, na kojem je bilo prijavljeno po kategorijama za juniore pojedinačno 34 natjecatelja i 7 ekipa, a za juniorke pojedinačno 37 natjecatelja i 6 ekipa.

Voditelj natjecanja i član žirija bio je Zoran Čelić iz Osijeka, ujedno i dopredsjednik HSS, a koji je najviše pomogao Streljačkom klubu ”Miholjac” kod nabavke 5 novih zračnih pištolja, i sada je pomogao kod prijave koja se odvija elektronskim putem prema propisanim pravilima HSS.

Streljački klub ”Miholjac” tako se natjecao rame uz rame sa strijelcima iz velikih hrvatskih streljačkih klubova, te je samo sudjelovanje za njih velik uspjeh.
mf (adf, žk; Foto: S. Varju)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button