NASLOVNICASPORTUDRUGE

Streljački klub Miholjac izabrao novo rukovodstvo – Josip Kovačić i dalje predsjednik

U prostorijama Hrvatskog doma u Gornjem Miholjcu jučer je održana redovna godišnja skupština Streljačkog kluba Miholjac koja je ovoga puta ujedno bila i izbornog karaktera.

Na samom početku skupštine nazočne članove i goste među kojima su bili zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić te predstavnici braniteljskih udruga predvođeni predsjednikom Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilijom Nikolićem, pozdravio je predsjednik Josip Kovačić koji je nakon izbora radnog predsjedništva skupštine podnio izvješće o radu i financijsko izvješće u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Istaknuo je kako je klub u svojoj dugoj povijesti postojanja od preko 40 godina imao zapažene uspjehe na općinskim, županijskim, ali i državnim natjecanjima, što se osobito vidi u radu u prošloj godini u kojoj je organizirano 7 turnira zračnom puškom i 1 zračnim pištoljem kojima je označen početak razvoja streljaštva po standard programu Hrvatskog streljačkog saveza i nastavak izvrsnih uspjeha iz prethodne godine kada su kadetkinje kluba na Prvenstvu države osvojile 5. mjesto. Među turnirima posebno se ističe 5. memorijalni turnir Ivica Špoljarić na kojemu je nastupilo 10 ekipa i 44 strijelca.

Kovačić je istaknuo i odličnu suradnju s Gradom Slatinom te braniteljskim udrugama kojima je klub pomogao u organizaciji njihovih turnira i natjecateljskih memorijala čime je svakako imao veliki doprinos u razvoju streljačkog sporta ne samo na slatinskom već području cijele Virovitičko-podravske županije.
Strijelci Streljačkog kluba Miholjac u prošloj su godini osvojili izuzetne uspjehe i pregršt medalja za što su zaslužni redoviti treninzi na kojima je utrošeno preko 30.000 dijabola i 4.500 meta, tako da se protekla godina ističe po povećanom broju dobrih (92) i odličnih (56) strijelaca, dok je Zvonko Katalin proglašen majstorom strijelcem. U 2019. godini organizirana je i streljačka škola u kojoj je 11 djece uspješno završilo obuku.

Nakon usvajanja izvješća staro je rukovodstvo razriješeno dužnosti te je izabrano novo.

Josip Kovačić i dalje ostaje predsjednik kluba dok će poslove tajnika od sada obavljati Željko Kolinger, blagajnik je Danijel Klement, a članovi Upravnog odbora su Marina Knežević i Ilija Nikolić.

Nadzorni odbor sačinjavaju Renato Kolinger, Ivan Klement i Drago Gerenčir, a u Sud časti su izabrani Zvonko Katalin, Josip Habl i Marina Gerenčir.

Predsjednik Kovačić potom je iznio plan rada i financijski plan za 2020. godinu u kojoj će se uz redovite aktivnosti poraditi više na programu kojim će se u redove kluba pokušati privući što veći broj mladih i djece kako bi se klub pomladio i nastavio svoju dugu uspješnu tradiciju.

Novoizabrani tajnik, a ujedno i predsjednik Mjesnog odbora Gornji Miholjac Željko Kolinger, čestitao je predsjedniku Kovačiću na prihvaćanju još jednog mandata te mu zahvalio na entuzijazmu i dosadašnjem radu bez kojega bi opstanak kluba bio upitan. Čestitke novoizabranom rukovodstvu uputila je i dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić koja je ujedno najavila nastavak dobre suradnje između Grada Slatine i Streljačkog kluba Miholjac i u narednom razdoblju.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button