DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Streljački klub Miholjac izabrao novo rukovodstvo – Josip Kovačić i dalje predsjednik

Jučer (petak) je u prostoru Društvenog doma u Gornjem Miholjcu održana redovna godišnja izvještajna skupština Streljačkog kluba Miholjac koja je ujedno bila i izbornog karaktera.

Na početku skupštine sve nazočne je pozdravio predsjednik kluba Josip Kovačić koji je nakon izbora radnog predsjedništva skupštine kojom je predsjedavao Željko Kolinger, podnio izvješće o radu u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Istaknuo je kako je klub u svojoj dugoj povijesti postojanja imao zapažene uspjehe na općinskim, županijskim, ali i državnim natjecanjima, što se osobito vidi u radu u prošloj godini u kojoj je organizirano 8 turnira zračnom puškom i  zračnim pištoljem uz sudjelovanje 281 strijelca. Između ostaloga održana je i Liga zračnom puškom i pištoljem za 18 izvrsnih strijelaca.

Kategoriju Dobar strijelac u 2023. godini osvojili su kadeti Ivan i Marko Šantak, Tomislav Miljković i Dora Sejkora, zatim junior Domagoj Beneš, te seniori Darko Takač i Krešimir Šantak.

Kategoriju Odličan strijelac u protekloj su godini osvojili Ivan Šantak, Tomislav Miljković, Dora Sejkora, Alen Vuglovečki i Darko Takač, tako da klub sada ima ukupno 102 dobra i 62 odlična strijelca.

– Svi ovi rezultati postignuti su zahvaljujući redovitim treninzima kojih je u protekloj godini održano 79 sa zračnom puškom, 63 zračnim pištoljem i 58 treninga streljačke škole, – istaknuo je Kovačić zahvalivši se svim članovima na marljivosti te im čestitao na postignutim uspjesima.

Kovačić je istaknuo i odličnu suradnju s Gradom Slatinom, Mjesnim odborom Gornji Miholjac te braniteljskim udrugama kojima je klub pomogao u organizaciji njihovih turnira i natjecateljskih memorijala čime je svakako imao veliki doprinos u razvoju streljačkog sporta ne samo na slatinskom već području cijele Virovitičko-podravske županije.

Financijsko izvješće za isto razdoblje podnio je tajnik Željko Kolinger, a izvješće Nadzornog odbora podnio je njegov predsjednik Renato Kolinger.

Nakon jednoglasnog usvajanja svih izvješća staro je rukovodstvo razriješeno dužnosti te je izabrano više-manje staro-novo.

Josip Kovačić i dalje ostaje predsjednik kluba, tajnik je i nadalje Željko Kolinger, a blagajnik Danijel Klement, uz koje su članovi Upravnog odbora još i Stojanka Varju i Antonio Kovačević koji je zapravo i jedina izmjena dosadašnjeg Upravnog odbora.

Nadzorni odbor se nije mijenjao, a sačinjavaju ga Renato Kolinger kao predsjednik te članovi Ivan Klement i Drago Gerenčir.
U Sud časti su izabrani Krešimir Šantak za predsjednika dok su članovi Alen Vuglovečki i Marina Gerenčir.

Osobe za zastupanje i dalje su predsjednik i tajnik kluba, a nije se mijenjala ni godišnja članarina koja iznosi 20 eura.

Predsjednik Kovačić potom je iznio plan rada i financijski plan za 2024. godinu u kojoj će se uz redovite aktivnosti poraditi više na programu kojim će se u redove kluba pokušati privući što veći broj mladih i djece kako bi se klub pomladio i nastavio svoju dugu uspješnu tradiciju.
Pozvao je članove da se u ovoj godini prijave na seminare za sudce i trenere što bi itekako doprinijelo kvaliteti rada kluba.
Najavio je i da Streljački klub Miholjac započinje s pripremama za proslavu 50. obljetnice kluba koja će se održati za dvije godine.

U skladu s brojnim planiranim aktivnostima pozvao je članove i sve zainteresirane na Turnir parova zračnom puškom „Valentinovo 2024.“ koji će se održati u srijedu, na Valentinovo 14. veljače s početkom u 17 sati na automatskoj zračnoj streljani SK „Miholjac“ u Gornjem Miholjcu. 

Uz pohvale na dosadašnjem radu čestitke novoizabranom rukovodstvu, osobito predsjedniku Kovačiću na prihvaćanju još jednog mandata zahvalivši mu se na entuzijazmu i dosadašnjem radu bez kojega bi opstanak kluba bio upitan, uputili su predsjednica Mjesnog odbora Gornji Miholjac Jasna Kizivat te predsjednik GO UHDDR Slatina Dragutin Radočaj u ime svih gostujućih braniteljskih udruga.
Tom su prigodom naglasili izvrsnu zajedničku suradnju te predsjedništvu i svim članovima kluba zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu, izuzetne rezultate na natjecanjima te mnoštvo osvojenih medalja.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button