NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Strastveni ribolovac Dalibor Dolovski iz Drave izvukao grdosiju, soma od 56.4 kg i 218 cm

Jučerašnji (srijeda) je dan bio jako sretan i uspješan za dugogodišnjeg strastvenog ribolovca iz Dobrovića, mjesta u općini Nova Bukovica, Dalibora Dolovskog. Naime, Dalibor je iz rijeke Drave kod Čađavice izvukao blinkerom soma ni manje ni više nego 56.4 kilograma teškog i 218 centimetara dugačkog. 
 
Kako nam je Dalibor rekao, som je zagrizao oko 20.20 sati, a borba s njim je trajala više od sat vremena. 
 
– Ribolovom se bavim već 30 godina i imao sam podosta kapitalnih ulova šarana, amura, soma i drugih riba, ali ovakvog soma sam mogao samo sanjati, on mi je najveći ulov do sada. Jučer sam poslije posla odlučio otići na Dravu kod Čađavice, gdje imam uređeno mjesto za pecanje i gdje često odlazim jer volim ribolov. Znam da se u proljeće riba ”budi” i da je gladna te da s dolaskom veće vode, mada je ove godine vodostaj jako nizak, dolazi i kisik koji ribu diže sa dna gdje boravi po zimi. Ponesao sam pribor za blinkanje, štap Okuma i rolu isto Okuma, te stavio varalicu koju mi ribolovci zovemo glavinjara. I, kako se to radi kad blinkaš zabacuješ i povlačiš… Kada odjednom jak udar, znao sam da je som, jer je sada njegovo vrijeme. Pošto sam na vodi bio sam, sam sam ga morao i izvući, borba je trajala više od sata. Osjetio sam po štapu da je nešto veliko, ali ni u snu ne bih pomislio da bi to mogla biti takva grdosija od 218 centimetara. Što reći, imao sam podosta sreće – ispričao nam je Dalibor Dolovski, brat poznatog ultramaratonca Darka Dolovskog, člana Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”. 
 
Upecana grdosija je već oguljena i izrezana u šnicle, te dio podijeljen prijateljima. 
 
– Velika je to riba i imalo se što čistiti. Takvu veliku ribu treba oguliti, a onda izrezati u šnicle. Jedan dio mesa sam ostavio sebi i obitelji, a ostalo sam podijelio prijateljima. Dobro će im doći za post na Veliki petak – zaključio je naš razgovor još uvijek ushićeni Dalibor.
mf (D. Fišli; Foto arhiva: Dalibor Dolovski)
 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button