CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Stožer civilne zaštite RH donio mjere sklapanja braka i životnog partnerstva, te održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja isključivo u krugu najuže obitelji

S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom okupljanja većeg broja osoba na istom mjestu, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 20. ožujka donio je odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva, te o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, u trajanju od 30 dana.

Donesenim odlukama uvode se protuepidemijske mjere koje se odnose na sve osobe na području Republike Hrvatske, te će se sklapanje braka i životnog partnerstva, ali i pogreb i posljednji ispraćaji održavati isključivo u krugu najuže obitelji, uz službene osobe ili predstavnike vjerske zajednice poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Mjerama se obustavlja održavanje svih svadbenih svečanosti, te organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća.

Isto tako ni jedan sudionik spomenutih događaja ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.
(mf/www.civilna-zastita.gov.hr)

Odluka – sklapanje braka

Odluka – sprovodi

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button