CORONAVIRUS INFODOGAĐANJANASLOVNICA

Stožer civilne zaštite Grada Slatine donio Plan rada za ovogodišnju požarnu sezonu

Danas je u Hrvatskom domu u Slatini održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Slatine na kojoj se našlo pet točaka dnevnog reda vezanih za ovogodišnju požarnu sezonu.

Pod predsjedavanjem predsjednika Bojana Plantaka članovi Stožera razmotrili su stanje zaštite od požara na području grada Slatine koje je iznio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine Stjepan Venus, kao i Plan rada Stožera civilne zaštite za ovogodišnju požarnu sezonu, koji su potom jednoglasno usvojeni.
Usvojena je i projekcija korištenja Financijskim planom osiguranih sredstava za provođenje zadataka tijekom požarne sezone, te Plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara na području Grada Slatine u 2020. godini.

Budući da je požarna sezona tako reći pred vratima potrebno je donijeti mjere,  no s obzirom na novonastalu situaciju zbog pandemije koronavirusa na sjednici kojoj je nazočio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić govorilo se i o toj temi koja u svakom trenutku može donijeti nove situacije koje će utjecati na sve aktivnosti službi, institucija, gospodarstvenika… te samih građana.

O aktualnostima vezanim uz koronavirus nazočne je kratko upoznao voditelj Službe civilne zaštite Virovitičko-podravske županije Josip Job.

Na kraju sjednice upućen je apel građanima na savjesno i odgovorno ponašanje, te da se pridržavaju propisanih restriktivnih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite za sprječavanje daljnjeg širenja virusa.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button